Montag, 24. Juni 2024

Sa i oko EP u fudbalu – Najgluplji autogol prvenstva

 





Portugal je u Dortmundu pobjedio Tursku sa 3:0 i plasirao se u osminu finala Evropskog prvenstva 2024. kao pobjednik grupe. Utakmica će pored pobjede ostati upamćena i zato što mu je Turska nehotice pomogla, postizanjem najglupljeg, od čak sedam autogolova postignutim na ovom Evropskom prvenstvu!

Igrao se 29. minut: Golman Turske Bayindir izašao iz svog šesnaesterca i pokazao da se lopta šutira dalje u teren. Samet Akaydin je želio da je vratiti svom golmanu. Ali lopta se okotrljala u prazan gol. Suigrač Čelik je stigao do lopte prekasno i mogao da je očisti tek iza crte – 2:0! Šok za Tursku! Inače, do tada glasni navijači, utihnuli su nakon autogola!

Malo prije toga, Bernardo Silva je doveo Portugal u vodstvo od 1:0 (22'). Zvijezda ManCityja kritikovana je u Portugalu zbog njegovog nastupa u prvoj utakmici. Sa ovim golom dao je savršen odgovor kritičarima.

Portugalska superzvijezda Cristiano Ronaldo (39) ostaje i dalje bez svog gola na Evropskom prvenstvu. On na svoj konto prikuplja asistencije. Nakon prekida, u situaciji 2 na 1 pred golom Turske, nesebično je loptu nabacio Brunu Fernandesu, koji je morao samo da ubaci u prazan gol, za rezultat od 3:0 (56.).

(msn)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen