Sonntag, 9. Juni 2024

Iz svijeta – Slike dana

 


Ovako pecaju pravi zeleni

Ako mislite da je stariji gospodin na splavu nadaren majstor koji je iskovao veličanstvene figure za svoje vozilo: ništa slično! Kormorani su stvarni i dio su ekološki primjernog poslovnog modela: više od 1300 godina, stvorenja su obučavana da izvlače ribu dok ih šef posmatra. Svaka sedma riba ide lovcu.



Pokrivene glave majki

Pokrivanje glave nikako nije rezervisano za islamske majke ako su im djeca poginula u ratu. Shawoo na slici je izgubila Javida, svog sina, dječaka, koji je život izgubio od eksplozije mine. Selo Nokordak u blizini glavnog grada provincije Gaznija, jugozapadno od glavnog grada Kabula, bnilo je napadnuto. Kad se napad završio, djeca su otišla da se igraju u krateru... nimalo neobična smrt ovih dana.



Opasnosti ima dovoljno

Mladim gepardima nije tako lako, kako to zamišljaju oni, koji ne poznaju velike mačke: love ih ptice grabljivice, lavovi, leopardi, hijene, divlji psi i babuni. Stoga, dok ne odrastu dovoljno, izbjegavaju mjesta koja su previše izložena opasnosti. S druge strane, ovdje, u blizini jednog legla termita u namibijskom nacionalnom parku Eosha, majka budno nadzire situaciju. A naučiti da budete na oprezu, u vezi sa špijuniranjem, nikad ne može biti pogrešno.

(news)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen