Sonntag, 2. Juni 2024

Okrugli sto o Bogdanu Boganoviću u mostarskom Centru za kulturu

 




Okrugli sto pod nazivom „Mostar i Bogdan Bogdanović“ biće upriličen u mostarskom Centru za kulturu u ponedeljak 3. juna s početkom u 18 sati.

O ovom slavnom  graditelju poznatom i po Partizanskom spomen groblju u Mostaru, govoriće arhitekte, istoričari, konzervatori.

Moderator  okruglog stola je dr.Dario Terzić, učesnici su mr. Mare Janakova Grujić, (Centar za graditeljsko nasljeđe Beograd), dr. Dragan Markovina, istoričar i publicista, dr. arh. Senada Habibija, mr. Jasmin Branković, pravnik, prof. dr. Tatjana Mićević Đurić (Sveučilište u Mostaru), Hajna Tucić, istoričarka umjetnosti, arh. Srđan Gavrilović, i konzervatorka Maida Garić (Umjetnička galerija BiH).

Ovim završava izložba, čiji suorganizatori bili Centar za kulturu Mostar i Centar za graditeljsko nasljeđe “VAM” Beograd, dok je pokrovitelj cjelokupnog programa manifestacije Fond za Zapadni Balkan – Western Balkans Fund.

U protekle tri sedmice, koliko je izložba bila postavljena u Centru za kulturu, vidjelo je oko hiljadu posjetilaca, a stotine učenika osnovnih i srednjih škola prošlo je kroz radionice, koje je vodila muzejski pedagog Aida Šarac Berbić.

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen