Dienstag, 11. Juni 2024

Mini Picasso – Slikar od 2 godine

 









Još uvijek nosi pelene, ali kada Laurent Schwarz uzme četkicu, dvogodišnjak postaje veliki!

Dječak iz Neubeuerna u Bavarskoj trenutno oduševljava svijet umjetnosti. Njegove slike se prodaju i do 6.500 eura. Njegovi apstraktni radovi jarkih boja vise s ljubavlju u Birminghamu i na Bahamima. Kada se Laurent probudi nakon podnevnog drijemanja, nemože ga niko zaustaviti. Zatim Mini Picasso ulazi u svoj mali atelje i slika red po red na platnu. Ništa ne može biti dovoljno šareno za malog umjetnika. Boje nanosi na papir koristeći rešetke, valjke, četke, lopatice, ili samo rukama. Dječaku je potrebno najmanje 30 minuta da dovrši jednu od svojih metar visokih i 80 centimetara širokih slika.

"Voli da slika slonove, konje i 'sausiers'", kaže mama Lisa (32). Laurentov talenat otkriven je slučajno kada nije htio da napustio slikarsku sobu u porodičnom hotelu, dok je sa roditeljima bio na odmoru u Južnom Tirolu. Kod kuće, roditelji su mu uredili studio.

Njegova apstraktna umjetnost postala je viralna kada je mama Lisa podijelila njegove radove na Instagramu (@laurents.art). Danas Mini Picasso ima preko 28.000 pratilaca, a njegovi video snimci su pregledani pet miliona puta. Laurent sada čak ima i svoju web stranicu (laurents.art), a njegova prva izložba u galeriji održat će se u kolovozu.

Njegovi radovi se prodaju od 2500 eura. Prihod od prodaje završava na Laurentovom vlastitom računu, kojem će imati pristup, tek kada napuni 18 godina.

(express)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen