Dienstag, 4. Juni 2024

Engleska pobjedila Bosnu i Hercegovinu

 







Engleska – Bosna i Hercegovina 3:0 (0:0)

Stadion: St. James Park, Newcastle

Gledalaca: 50.061

Sudija: Rohit Saggi (Norveška)

Strijelci: Palmer 60', Alexander-Arnold 85', Kane 89'

England: Pickford; Konsa, Dunk (Gomez 73), Guehi (Branthwaite 62), Trippier (Wharton 62); Alexander-Arnold, Gallagher; Bowen, Palmer (Maddison 62), Eze (Grealish 62); Watkins (Kane 62).

Nisu ulazili u igru: Ramsdale, Quansah, Rice, Toney, Jones, Henderson, Trafford.

Bosnia Herzegovina: Vasilj; Bicakcic (Mujakic 73), Ahmedhodzic, Katic, Gazibegovic, Radeljic (Hadzikadunic 73); Hajradinovic, Gigovic, Tahirovic, Saric (Huseinbasic 63); Demirovic. (Tabakovic 73)

Nisu ulazili u igru: Dzeko, Hadzikic, Burnic, Sosic, Piric, Muharemovic.

(90min)


Reprezentacija Bosne i Hercegovine je na St. James Parku u Newcastelu poražena od Engleske rezultatom 3:0.

Bio je to trenerski i selektorski debi za Sergeja Barbareza, a naša reprezentacija doživjela je puno promjena pa smo na terenu praktično, a neke i realno, po prvi put vidjeli Vasilja, Katića, Radeljića, Šarića, Gigovića, Huseinbašića…

S obzirom na činjenicu da smo imali puno debitanata na terenu među kojima je i sam selektor i njegovi pomoćnici, te da smo igrali protiv jedne superjake reprezentacije – ova utakmica je pružila elemente za zadovoljstvo.

Vratimo se na hronologiju utakmice:

U prvom poluvremenu nismo vidjeli pogotke. Watkins i Konsa su imali najbolje šanse, ali je njihove udarce sjajno odbranio Vasilj.

Zmajevi su prijetili preko Demirovića čiji je udarac petom odbranio Pickford, te Hajradinovića čiji udarac je izblokiran malo pored stative.

Englezi su poveli u 59. minuti. Nakon jednog duela Tahirovića koji je vukao za dres Konsu aktivirao se VAR, a glavni sudija pokazao je na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Palmer.

Kane je dva puta opasno zaprijetio našem golu, ali je Vasilj još jednom dobro odbranio.

Na 2:0 povisio je Arnold u 85. minuti. Iskosa je uhvatio volej i pogodio mrežu Zmajeva. U finišu je Vasilj još jednom dobro odbranio udarac Gallaghera.

Konačnih 3:0 postavlja Harry Kane u 88. minuti.

Za BiH su od prve minute igrali:

Vasilj, Bičakčić, Ahmedhodžić, Radeljić, Gazibegović, Katić, Tahirović, Gigović, Šarić, Hajradinović, Demirović. U drugom dijelu su ušli: Huseinbašić, Mujakić, Tabaković, Hadžikadunić, Burnić, Muharemović.

Englezi su počeli u sastavu:

Pickford, Trippier, Konsa, Gallagher, Dunk, Guehi, Palmer, Alexander-Arnold, Watkins, Eze, Bowen. U drugom dijelu su ušli: Kane, Maddison, Wharton, Branthwaite, Grealish, Gomez.

Reprezentacija BiH u nedjelju gostuje u Empoliju gdje će odigrati prijateljski susret sa Italijom. Engleska će u petak igrati protiv Islanda posljednju provjeru pred EURO 2024.

Engleska je na Euru u grupi sa Srbijom, Danskom i Slovenijom.

(reprezentacija.ba)

(spagos)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen