Montag, 3. Juni 2024

Iz strane štampe - Engleska protiv Bosne i Hercegovine: pregled, prognoze i sastavi

 


Engleska počinje pripreme za Euro 2024. u ponedjeljak navečer kada dočekuje Bosnu i Hercegovinu na St James' Parku u međunarodnoj prijateljskoj utakmici.

Tri lava će krenuti u svoj posljednji pokušaj da osvoje drugi međunarodni trofej ovog ljeta, kada odlete u Njemačku, ali prvo će posjetiti stadion St James' Park Newcastle Uniteda, dok menadžer Gareth Southgate procjenjuje svoj preliminarni sastav, prije nego što ga smanji na 26 igrača .

Bosna i Hercegovina neće biti na Euru 2024 nakon što je izgubila u kvalifikacijama, a suočiti će se i sa evropskim prvakom Italijom, u drugoj prijateljskoj utakmici u nedjelju.

Ovdje “90min” pregled detalja sa ove važne utakmice zagrijavanja za Southgate i Englesku.




Stadion St James' Park, Newcastle, Engleska


Kada i gdje se igra meč Engleske i Bosne i Hercegovine?

Lokacija: Newcastle, Engleska

Stadion: St James' Park

Datum: ponedeljak, 3. jun

Vrijeme početka: 19:45 BST (20:45 CET)


Engleska vs Bosna i Hercegovina, statistika

Ovo je prvi međunarodni susret Engleske i Bosne i Hercegovine.

Dok će menadžer Gareth Southgate imenovati jak startni XI, on je bez niza regularnih igrača iz svog idealnog tima. Jude Bellingham neće nastupiti zbog svog učešća u finalu Lige šampiona u subotu uveče, dok odbrambeni dvojac Manchester Uniteda Harry Maguire i Luke Shaw vjerovatno neće nastupiti zbog povreda. Igračima, kao što su Harry Kane, Bukayo Saka, Anthony Gordon i Lewis Dunk, također bi mogao dati više vremena za oporavak. Sa odsustvom Shawa, Kieran Trippier će igrati na poziciji lijevog beka, dok će Marc Guehi, Jarrad Branthwaite i Ezri Konsa podržavati Johna Stonesa u centralnoj odbrani.




Engleska, sastav protiv Bosne i Hercegovine

Engleska je prredvidjela sastav protiv Bosne i Hercegovine (4-3-3): Pickford; Walker, Stones, Guehi, Trippier; Wharton, Gallagher, Rice; Palmer, Watkins, Eze.

Bosnu i Hercegovinu predvodi veteran, napadač Edin Džeko, koji je postigao 65 golova u 134 međunarodna nastupa, ali nijedan drugi igrač u timu nema više od 35 nastupa. Druga poznata imena su veznjak Rade Krunić, koji je protekle sezone bio na pozajmici u Fenerbahčeu iz Milana, i centaršut Šefild junajteda Anel Ahmedhodžić. Bivši defanzivac Arsenala i nedavni osvajač Lige Evrope Sead Kolašinac odustao je od selekcije zbog povrede.

Bosna i Hercegovina, sastav protiv Engleske

Predviđena postava Bosne i Hercegovine protiv Engleske (4-2-3-1): Vasilj; Gazibegović, Ahmedhodžić, Katić, Mujakić; Krunić, Tahirović; Hajradinović, Huseinbašić, Demirović; Džeko.


Prognoza, Engleska - Bosne i Hercegovine

Engleska nije bila baš previše impresivna tokom posljednje međunarodne pauze u martu, izgubila je od Brazila i postigla kasno izjednačenje za remi sa Belgijom. Međutim, Southgate tako često natjera svoj tim da se smiri, kada je to najvažnije, tako da ga konačni rezultat možda neće uzbuditi, ako se Tri lava spotaknu u St James' Parku, u ponedjeljak navečer.

Bosna i Hercegovina je izgubila svoje posljednje četiri utakmice uzastopno - uključujući i protiv skromnog Luksemburga rezultatom 4:1 – tako da bi sve osim pobjede zazvonilo za uzbunu, širom Engleske.

Prognoza: Engleska 2:0 Bosna i Hercegovina

(90min)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen