Freitag, 21. Juni 2024

Bolni trenuci na Evropskom prvenstvu – Gips za navijača

 






Kai Flathmann (43) iz Bremerhavena, član kluba navijača reprezentacije Njemačke, nabavio je sjajnu kartu za uvodnu utakmicu Evropskog prvenstva između Njemačke i Škotske (5:1). Za 195 eura sjeo je u prvi red pored gola u minhenskoj areni. Ali na kraju je utakmicu gledao na mobitelu – u bolnici.

Nesretni šut loptom! Flathmann i njegovi prijatelji gledali su zagrijavanje igrača njihove reprezentacije prije početka utakmice, a jedan od njih, vatreni navijač Werdera iz Bremena, pomno je držo na oku napadača Niclasa Füllkruga (31). Odjednom prijatelj je viknuo: „Gledaj! Sada šutira Fülle...!” I onda se dogodilo: snažno šutnuta lopta je proletjela pored gola i pogodila Kaia u lijevu ruku. Začuo se “krck”! Ruka slomljena!

Kai je imao užasne bolove i morao je biti transportovan kolima hitne pomoći u bolnicu. Nakon svega što se desilo, sa humorom kaže: „Pjevao sam himnu na nosilima. Nisam znao da li da se smijem ili da plačem: Nažalost, morao sam da odustanem od svog sna, da gledam uživo prvu utakmicu prvenstva. Ali kada vam se još može desiti, da vam centarfor reprezentacije loptom slomi ruku.”

U bolnici, Kai je gledao utakmicu na svom mobilnom telefonu. Izašao je iz bolnice tek nešto prije 1 sat poslije ponoći. Srećom nije morao na operaciju. Tako je mogao ponovo biti uživo na stadionu, na drugoj utakmici u grupi, Njemačka protiv Mađarske, u Stuttgartu. Ali, ovog puta malo dalje od gola.

Šta na sve ovo kažu u DFB? Füllkrugu je jako žao što je slučajno slomio ruku navijaču. Poslat će Kaiju paket izvinjenja sa dresom i ljubaznom porukom. Tako će Kai moći da nosi dres u narednih nekoliko sedmica. Zajedno sa svojim, sada crno, crveno zlatnim gipsom...

(sport)

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen