Donnerstag, 20. Juni 2024

“Hey Jude” za mladu fudbalsku zvijezdu

 


Prema njegovim vlastitim izjavama, Jude Bellingham nije previše mlad za Beatlese. „Moj stil muzike je malo zastario, tako da je to u mojoj blizini“, rekao je Belingem smijući se.

Uz skandiranje "Hej Jude", engleski navijači proslavili su pobjednika meča u važnoj pobedi protiv Srbije od 1:0 na startu Evropskog prvenstva.

Kada je pjesma, koju je komponovao Paul McCartney, objavljena 1968. godine, superzvijezda Real Madrida je bila daleko od rođenja, a Engleska je bila aktuelni svjetski šampion. Tri lava čekaju međunarodnu titulu od svog domaćeg trijumfa 1966. godine. Ovog puta, sa Bellinghamom kao ključnim igračem, trofej bi konačno trebao ponovo biti osvojen. Ako ovaj 20-godišnjak ovako nastavi, kultna pjesma otpjevana njemu u čast postaće i mega hit na turniru u Nemačkoj.

"Imam osjećaj da mogu napraviti dosta u svakoj utakmici, da mogu odlučiti utakmicu", rekao je Bellingham nakon utakmice u Gelsenkirchenu. “Uživam u igranju fudbala i kada kročim na teren igram neustrašivo jer ga jako volim. Za mene je to oslobađanje.” On je napustio arenu ubrzo nakon ponoći potpuno oslobođen. S njim je rame uz rame išla gomila novinara, ali pobjednik meča nije stao u zoni intervjua. Uprkos svojoj mladosti, bivši igrač Dortmunda je, uz najboljeg strijelca Bundeslige Harryja Kanea iz FC Bayerna, velika vodeća figura u timu nacionalnog trenera Garetha Southgatea. Bellingham utiče na igru a terenu, stimulira napade, a i sam je strijelac. Pobednik Lige šampiona zablistao je i protiv Srbije posvećenim i opreznim odbrambenim ponašanjem.

Možete biti mlad igrač, ali i lider. Možete biti lider u bilo kom uzrastu,” rekao je engleski lijevi bek Kieran Trippier. “Nadam se da će tako nastaviti. On je tako veliki talenat. Svi se nadamo da može da nastavi uspjehe iz kluba i za Englesku reprezentaciju.”

U Madridu se Bellingham razvijao dalje, nakon svog BVB vremena. Bellingham je postao još opasniji i, kao i pobjedonosni gol protiv Srbije, u pravim trenucima gura e u šesnaesterac. On ide naprijed s punom posvećenošću i nosi svoje saigrače zajedno sa svojom dinamikom. “S njim je to punom parom. On je zaista igrač koji ptavi razliku, a i danas je to ponovo dokazao”, rekao je napadač Jarrod Bowen.

Bellingham ne dopušta da ga gužva oko njega poremeti. On je model donjeg rublja za reality TV zvijezdu Kim Kardashian, radi reklame za Adidas i stalno je tražen kao sagovornik. Kada je na terenu, bitan je samo fudbal - bez ometanja. Bivši i sadašnji pratioci više puta naglašavaju da Bellinghamovo ponašanje čini da izgleda mnogo stariji nego što zapravo jeste. Njegova zrelost i spokoj nisu tipični za jednog dvadesetogodišnjaka.

Bellingham tačno zna šta da kaže i kada. Na svojoj kratkoj konferenciji za novinare kao igrač utakmice protiv Srbije, pohvalio je saigrače i istakao rad tima. Od njega se ne čuju riječi kritike, čak i ako Tri lava nisu igrala kao prvak Evrope, pogotovo u drugom poluvremenu, i morala su se brinuti za pobjedu. “Nismo primili gol. A ako ne primite gol, jedan gol je dovoljan za pobjedu”, pragmatično je rekao Bellingham.

(msn)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen