Sonntag, 16. Juni 2024

Iz svijeta – Slike dana

 


Indija, zemlja gori

U ovom broju opisujemo kako su stvari postale politički vrlo zahuktale nakon indijskih izbora. Ali čak ni takozvani konzervativni klimatski problemi nisu mala stvar: u Jammuu, drugom po veličini gradu na teritoriji Unije Jammu i Kashmir, temperature su već na 50 stepeni, a šta god ovaj čovek prosipa na glavu, nadamo se da još nije bio doveden do ključanja, pod sunčevim zracima.



Idilično, srndać u polju makova

Distribucija ovakvih dirljivih prirodnih idila u principu bi trebala biti briga turističkog oglašavanja. Ova slika nam dolazi iz okruga Sachsendorf, u mirnoj opštni Lindendorf, u okrugu Märkisch-Oderland u Brandenburgu, Njemačka. Nema takovog patenta, kako bi neka srna, u ovom slučaju srndać, tako graciozno prolazila preko polja makova.



Posebno mjesto

Musée d’Orsay u Parizu nudi posebno mjesto za noćenje 26. jula putem Airbnb-a. Salon de l’Horloge Musée d’Orsay će biti pretvoren u luksuznu prostoriju iz koje će se gledati ceremonija otvaranja Olimpijskih igara. Inače, ne možete rezervirati ovo izvanredno noćenje, već ga možete osvojiti samo na Airbnb-u, podnošenjem zahtjeva za rezervaciju sobe, samo s razlogom zato što biste željeli pobijediti.

(news)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen