Donnerstag, 11. Juli 2024

Velež remizirao protiv Inter Escaldesa iz Andore

 












Nakon remija na Grbavici, ostaje nada u revanšu


Velež – Inter 1:1 (0:1)


Stadion Grbavica.

Sudija: Jacob Karlsen (Danska)

Žuti kartoni: Šturm (Velež), Puentes (Inter Escaldes)

Strijelci: 0:1 Lopez Elo (33′), 1:1 Lohan (62′)

Velež: Hadžikić, Išasegi (od 62′ Oreč), Hrkać, Okeke, Šturm, Pršeš (od 78′ Jevtović), Halilović (od 62′ Lohan), Šikalo, Mujan, Mlinarić (od 46′ Haskić), Suljić (od 87′ Bakrić).

Inter Escaldes: Munoz, Gallego, Caballe, Feher, Puentes, Torres, Jean-Luc, Alonso, Lopez Elo, Berlanga, Lopez (od 51′ Hamza).


Velež nije uspio pobjedom da započne ponovni izlazak u Evropu, a prikazanom igrom, posebno u prvom poluvremenu, razočarao je svoje navijače. Inter Escaldes iz Andore sasvim zasluženo nosi bod sa Grbavici poslije utakmice prvog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Prva prilika za goste ukazala se u 3. minuti, pokušao je Gallego, lopta ide preko gola.

Uzvratio je Pršeš u 8. minuti, ali je lopta zamalo otišla pored stative.

Gosti ponovo prijete, ali su Joanel i Caballe zamalo bili neprecizni.

Očito je da su gosti otvorenom igrom iznenadili fudbalere Veleža, koji ne uspijevaju da povežu svoje redove i ozbiljnije ugroze golmana Munoza. Navijači su puno više očekivali od Veleža.

Gosti su bolju igru krunisali golom u 33. minuti. Lopez Elo je odlično reagovao na centaršut s lijeve starane i lopta je zatresla mrežu Hadžikića – 0:1.

Četiri minuta kasnije, Mlinarić je mogao da izjednači, ali je traljavo šutirao iz neposredne blizine i šansa je otišla u nepovrat.

Odmah na početku drugog poluvremena, u priici se našao Mujan, ali je Munoz bez problema zaustavio njegov slab šut.

Ipak, u 65. minuti, Velež je izjednačio. U glavnim ulogama našali su se rezervsiti Oreč i Lohan i ovaj posljdnji savladao je Munoza – 1:1.

U 68. minuti, sreća je bila na strani Veleža. Galego je, poslije lijepe akcije, oštro šutirao, a lopta je pogodila stativu Hadžikićevog gola.

U 72. minuti, Velež je mogao do preokreta. Šturm je centrirao, Haskić visoko skočio i glavom poslao loptu zamalo pored gola. Tri minuta kasnije, šansa za Mujana, koji slabo šutira.

U 92. minuti pokušao je Jevtović, ali se Munoz nije dao iznenaditi.

Revanš utakmica igraće se 18. jula u Andorra la Velli.

(NovaSloboda.ba)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen