Montag, 1. Juli 2024

Sa o oko EP u fudbalu – Navijači

 


Public Viewing na poseban način

Jedan impresivan, ali i vrtoglav pogled na posebnu uređenu javnu površinu na aleji Konrad-Adenauer-Ufer u Kölnu, imala je jedna grupa posmatrača, visoko sa platforme kamiona dizalice.



Opasno po život

Potencijalno opasna po život, akcija jednog škotskog navijača na obalama rijeke Rajne u Kelnu obišla je društvene mreže. Video je za kratko vrijeme bio pogledan preko 4,6 miliona puta na X platformi. Čisto ludilo, da tako kažemo. Protagonista u videu, koji je pripadao maloj grupi navijača, brzo je skinuo odjeću (sve osim čarapa) i preskočio preko ograde u rijeku. Video od 21 sekunde pokazuje kako muškarac zatim pliva nekoliko metara do stepenica na rijeci, a zatim se penje stepenicama iz vode - nazad do svojih prijatelja. Događaj je rado komentiran na X. Mještani su posebno istakli da je kupanje u Rajni zabranjeno i da je "nevjerovatno opasno". Konkretno, jedan stanovnik Kelna napisao je: „Za ime Boga, nemojte plivati u Rajni, ako to nije označeno područje za kupanje. Svakog ljeta po nekoliko ljudi se udave u njoj, nemojte riskirati.”



Zvižduci navijača himni

Istina, zviždanje bilo kojoj himni nije ni malo lijepo. A to je baš učinio jedan dio austrijskia navijača francuskoj himni, prije početka utakmice Francuske i Austrije. Međutim, većina austrijskih navijača na Evropskom prvenstvu imalo je prilično pozitivno ponašanje. Na kraju, reprezentacija Ausrija je izgubila rezultatom 0:1.



Narandžasto more

Holandski navijači pretvarili su centar grada Lajpciga u narandžastu party zonu. Takođe je narandžasto more izgledalo impresivno i na stadionu. Holanđani su takođe imali i impresivne kostime kojima se moglo diviti. I na kraju, Holandija - Francuska 0:0



More zastava

Turske navijači su se već subotnjeg popodneva mogli vidjeti na svakom ćošku, u svakoj ulici, ispred svakog restorana i kioska u Dortmundu, gdje se igrala utakmica Turska - Portugal. Na stadionu je relativno brzo postalo jasno da će Turska imati prednost u atmosferi. Cijela južna tribina Westfalenstadiona, većina glavne i suprotne tribine, pa čak i neki dijelovi sjeverne tribine, bile su čvrsto u turskim rukama - ukupno 40.000 od 61.000 gledalaca, koliki je kapacitet Westfalenstadiona tokom Evropskog prbenstva. Rezultat, a pogotovo nesretni, glupi autogol, vrlo brzo su utišali turske navijače. Na kraju rezultat je glasio Portugal - Turska 3:0.

(sport)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen