Montag, 8. Juli 2024

Nezaboravni koncert „Mostarskih tamburaša“ u Fejićevoj

 









“Mostarski tamburaši“ su, u okviru međunarodne kulturne manifestacije „Mostarsko ljeto“, održali nezaboravan koncert, u kome su uživali brojni građani i građanke Mostara, kao i turisti. Ono što je posebno zanimljivo bilo je da je koncert upriličen u jednoj od najprometnijih ulica grada na Neretvi, u ulici Braće Fejića, što je dalo dodatnu čar sinoćnjoj atmosferi.

„Odlučili smo da ne pravimo standarni koncert, nego da izađemo među narod na ulicu, što predstavlja i jednu novost na ‘Mostarskom ljetu“, rekao je član „Mostarskih tamburaša“ Azer Sandžaktar Bijedić.

U gotovo dva sata trajanja koncerta i više od 30 izvedenih muzičkih numera pjevalo se, plesalo i veselilo.

„Prvi put sam u Mostaru i izuzetno mi je drago da imam priliku prisustvovati večerašnjem koncertu ‘Mostarskih tamburaša’. Oduševljeni smo, kako repertoarom, tako i njihovim izvođenjem“, rekla je Silvana iz Bačke Palanke u Srbiji.

„Ovo nam treba, radost, veselje, pjesma, muzika“, kazala je Seka iz Mostara.

Da je publika istinski uživala govori i činjenica da su po završetku koncerta vraćali ansambl na bis, te ih nagradili višeminutnim aplauzom.

U okviru manifestacije “Mostarsko ljeto”, večeras će u Centru za kulturu Mostar, sa početkom u 20 sati, biti održana veče sevdaha: promocija knjige “Sevdalinka” autora Muhameda Žere.

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen