Sonntag, 28. Juli 2024

Sa Olimpijade – Slike dana

Sportisti iz cijelog svijeta takmiče se jedni protiv drugih na Olimpijskim igrama u Parizu. Igre su uvijek dobre za neko iznenađenje, ili za radoznalost. U prilogu nekoliko impresivnih, emotivnih slika prepunih akcije.



Takmičenje u ragbiju je počelo prije zvaničnog otvaranja Igara, tako da se već odigralo i finale.

Ragbi, polufinale Australija - Fidži 7:31: Protiv Australije u polufinalu, Fidži je pokazao zašto se smatra superiornom silom u ragbiju. Međutim, u finalu je tim morao da prizna poraz od Francuske.



O cremoniji otvaranja Igara se priča i dalje, a pričeće se sigurno još dugo vremena, barem do slijedećih Igara, koje će se održati 2028. u Los Angelesu. Sa nestrpljenjem se već sada očekuje, kakav će odgovor na otvaranju tada ponuditi Amerikanci?

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara: Nakon nekoliko sati na Seni, francuske sportske legende Teddy Riner i Marie-José Pérec pale olimpijski plamen, koji se iznad Pariza podigao i balonu.



10 metara vazdušna puška mješovito: Potpuna ravnodušnost Huang Yutinga i Sheng Lihaoa mogla se vidjeti nakon osvajanja zlatne medalje za Kinu u mješovitoj ekipnoj konkurenciji zračnom puškom na 10 metara. Vjerovatno su srećni iznutra.



Lukas Märtens, 400 metara slobodno: Lukas Märtens ne može suzdržati suze nakon osvajanja zlatne medalje.



Loran de Munck, preliminarno natjecanje na razboju: Loran de Munck (Holandija) također prikazuje gimnastiku lica na razboju.



Rafael Nadal, tenis parovi: Nakon što se Rafael Nadal pojavio na ceremoniji otvaranja, dan nakon toga je fokus ponovo bio na tenisu. Zajedno sa Carlosom Alcarazom oduševio je publiku. Dvojac je sa 7:6 (7:4), 6:4 pobedio Argentince Maksima Gonzalesa i Andresa Moltenija i plasirao se u osminu finala.

(web)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen