Montag, 8. Juli 2024

Iz svijeta – Slike sedmice

 


Vodeni marš za premijeru

Kada luksuzni kruzer “Seabourn Quest” po prvi put uđe u luku Hamburg, pratiće ga vatrogasni brod Fire Director Westphal koji koristi mnogo vode. Vatrogasni brod Fire Director Westphal se inače koristi kao pratnja za brodove na njihovom dolasku u luku Hamburg.



Protesti sa Playmobilom

Posjetioci specijalne izložbe u Muzeju emigracije BallinStadt mogu se na poseban način uroniti u istoriju: „Scene protesta i ustanka“ – prikazane uz Playmobil. Otvaranje granice sa DDR-om, kako to vidi umjetnik i istoričar Playmobila Robert Packeiser: Diorama se može vidjeti, zajedno s mnogim drugim, na izložbi “Scene protesta i ustanka” u Muzeju emigracije BallinStadt do 31. oktobra.



60 godina i ni malo star

Trbušnjaci kao daska, lepršavi dredloksi, odjeća uska kao da je poprskana: Lenny Kravitz (60) osvojio je fanove u sportskoj dvorani svojom bezvremenskom rok muzikom. Rok muzičar Lenny Kravitz na početku turneje u sportskoj dvorani.



Olakšanje i kasno slavlje

Desetine hiljada ljudi slavilo je u ST. Pauliju, Hamburg, tokom utakmice Njemačke i Švicarske na festivalu navijača.. U sudijskoj nadoknadi, Niclas Füllkrug je postigao gol za rezultat 1:1 i spasio prvo mjesto u grupi za Njemačku. Na slici, navijač navija na Public Viewingu na Heiligengeistfeldu.

Kasnije je sve izgledalo drugačije.

(HAB)

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen