Dienstag, 30. Juli 2024

Iz svijeta – Slike sedmice



Olimpijska lopta

Pariz – Nekoliko dana prije početka Olimpijskih igara, pun mjesec sija kroz jedan od olimpijskih krugova na Ajfelovom tornju u Parizu.  



"Bravo, Joe"

Washington – Ispred Bijele kuće u Washingtonu pristalice Joea Bidena izražavaju podršku američkom predsjedniku. Svojom najavom da će ispasti iz trke za Bijelu kuću, 81-godišnjak je bacio u pometnju čitavu američku predizbornu kampanju.



Olimpijske igre mogu početi

Le Bourget - Američka gimnastička superzvijezda Simone Biles priprema se za Ljetne olimpijske igre u trening centru u Le Bourgetu kod Pariza.



Vještina

Teahupo'o - Vještina: Južnoafrička surferica Sarah Baum trenira na Tahitiju za Olimpijske igre.



Skoro kandidatkinja

Wilmington – Kamala Haris je napravila veliki korak ka kandidaturi za predsjednika – i oštro napala Donalda Trumpa u govoru pred izbornim osobljem. Američka potpredsjednica rekla je u govoru zaposlenima u prethodnom predizbornom timu predsjednika Joea Bidena u Wilmingtonu, Delaware, da sada ima podršku dovoljnog broja delegata da bude službeno imenovana za kandidata svoje stranke na stranačkoj konferenciji u Čikagu u augustu.



Varljiva tišina

Starokostyantyniv - U zapadnom ukrajinskom gradu Starokostjantinivu, stanovnici se kupaju u rijeci Slush. U gradu će biti stacionirani zapadni borbeni avioni F-16. Postoji otpor zbog zabrinutosti da će oni postati meta ruskih napada.

(msn)

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen