Freitag, 19. Juli 2024

Težak poraz od Intera iz Andore

 









(fotografije: Inter d'Escaldes, screenshoot.tv)


Nezapamćena blamaža Veleža u Andori: Ovakva bruka teško će se oprati!

Konferencijska liga, 1. pretkolo, revanš:

Inter - Velež 5:1 (ukupno 6:)

Strijelci: Lopez 43', 45+2', Berlanga 57', 84', Andreu 90+2' - Oreč 53'


Inter Escaldes: Munoz, Gallego, Alonso, Feher, Puentes, Torres, Berlanga, Caballe, Lopez Elo, Jean-Luc, Lopez

Velež: Hadžikić, Šturm, Išasegi, Okeke, Savić, Halilović, Pršeš, Šikalo, Mlinarić, Suljić, Haskić.


Mostarski Velež eliminisan je iz Konferencijske lige. Rođene je u 1. pretkolu eliminisao Inter Escaldes iz Andore koji je danas na svom terenu slavio pobjedu od 5:1 i s ukupnih 6:2 je zakazao duel s atinskim AEK-om.

Velež se obrukao na evropskoj sceni ove sezone. Rođeni su ispali od predstavnika Andore Intera.

Velež bolje ulazi u meč. Haskić već u drugoj minuti ima šansu dovesti Rođene u prednost, no iz dobre pozicije šutira pravo u golmana Munoza.

Imao je mostarski tim kontrolu nad loptom u većem dijelu prvog dijela. Novu šansu stvorili su u 12. minuti kada je udarac Mlinarića s distance odbranio Munoz.

Potom se dobrih 20 i kusur minuta na terenu nije dešavalo apsolutno ništa, da bi u 39. minuti Velež dobio ogromnu šansu da dođe do vodstva. Dosuđen je penal za bh. sastav.

Nermin Haskić preuzima odgovornost, ali ne pogađa. Lopta je pogodila u stativu i tu stvari kreću nizbrdo za mostarski sastav jer su do kraja prvog dijela primili dva gola.

U 44. minuti napadač Intera Guillaume Lopez bježi odbrani Veleža, izašao je sam pred Hadžikića i matirao ga je za prednost domaćeg tima od 1:0.

Novi šok za Rođene uslijedio je u drugoj minuti nadoknade. Ponovo odbrana Veleža za boravlja na 25-godišnjeg francuskog napadača, ovaj to koristi i zabija za velikih 2:0 na poluvremenu za Inter.

Na početku drugog dijela trostruka izmjena. Trener Čanadi na teren šalje Oreča, Mujana i Jevtovića umjesto Halilovića, Suljića i Haskića.

Izmjena se isplatila već u 53. minuti meča. Samo što je ušao u igri Oreč na asistenciju Jevtovića zabija pogodak za 2:1 i vraća nadu bh. predstavniku u ovom meču.

Ipak, radost izabranika trenera Čanadija je trajala samo četiri minute. Domi Berlanga nakon fantastične akcije pogađa za 3:1.

Mogao je Inter povećati prednost u 63. minuti preko De La Torrea. Izašao je sam pred Hadžikića, ali je šutirao pored gola. Pet minuta kasnije još jedan zicer ne koriste domaći i Velež je izgledao potpuno nemoćno.

Velež novi gol prima u 84. minuti. Domi zabija za prednost od 4:1, no ni tu nije bio kraj blamaže za Velež. U nadoknadi konačnih 5:1 postavlja Andreu za blamažu Veleža kakva se ne pamti.

(sportsport)

(spagos)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen