Donnerstag, 18. Juli 2024

Rođeni put Andore po prolaz u drugo pretkolo

 



(tekst koji slijedi objavljen je 17. jula 2024. na portalu fkvelež.ba)


Fudbalski Klub Velež sutra od 18 sati igra uzvratni meč prvog pretkola UEFA Evropa Konferencijske lige u Andori protiv Inter Club d’Escaldesa. Podsjetimo, rezultat prve utakmice koju su ova dva tima odigrali na Grbavici glasio je 1-1.

Sigurni smo da je period između dvije evropske utakmice jako dobro koristio i treneru Čanadiju i našim igračima da se dodatno upoznaju i da usvoje određene nove ideje trenera.

Nakon podjednake utakmice na Grbavici, i dalje smo mišljenja da naš tim ima realne šanse za prolazak u narednu fazu takmičenja. Jasno je da će igra Rođenih za takvo nešto morati biti znatno bolja nego što je bila na Grbavici.

Poslije prve utakmice naš stručni štab uradio je detaljnu analizu igre protivnika, te sada imamo jasniju sliku o ekipi Inter Club d’Escaldesa, i šta nas to očekuje uoči uzvratne utakmice.

„Trebamo biti jako oprezni sa njihovim dugim loptama, to nam je pravilo velike probleme. Mislim da će i u drugoj utakmici igrati sa istom idejom i moramo nastojati da ih više uvedemo u igru, da ne dižu loptu. Sada znamo mnogo više jedni o drugima i naš jedini cilj je proći dalje. Želimo slaviti u Andori i tako ćemo se postaviti na samoj utakmici“ – istakao je šef stručnog štaba Rođenih Damir Čanadi.

Iako smo svjesni da je utakmica od velike važnosti za naš tim, atmosfera u ekipi i na svakom treningu je na zavidnom nivou.

„Atmosfera u ekipi je jako dobra, sigurno je da se još polako uigravamo, ima dosta novih igrača,  novi je i trener. Znamo sigurno važnost evropske utakmice i želimo u uzvratnom meču pokazati znatno bolju igru. Ono što mogu obećati je da će svaki igrač dati sto od sto svojih mogućnosti i da će nas to, nadamo se,  dovesti do polaska dalje“ – rekao je asistent kod izjednačujućeg gola na Grbavici Ante Oreč.

Uzvratni meč između Inter Club d’Escaldesa i Veleža igra se sutra od 18 sati na Estadio Nacional stadionu kapaciteta 3300 mjesta. Iako je put do Andore jako dug, nema sumnje kako će naši momci imati jako dobru podršku naših navijača koji su se zaputili na daleki put, kako bi po ko zna koji put bili dvanaesti igrač našem timu.

Kvalitetna igra na terenu praćena velikom podrškom naših navijača, nadamo se, biće dovoljna za veliko slavlje i prolazak u drugo pretkolo UEFA Evropa Konferencijske lige.

Sretno Rođeni!

NAJAVA:  Rođeni put Andore po prolaz u drugo pretkolo – FK Velež Mostar (fkvelez.ba)

(fkvelež.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen