Donnerstag, 25. Juli 2024

Širom svijeta - Slike dana

 


Pred početak festivala: Plesačica sa dvije dugine zastavice dočekuje prve posjetioce festivala "Airbeat One". Na festivalu elektronske muzike u Meklenburgu-Zapadna Pomeranija prisustvovalo je oko 200.000 obožavatelja elektronske muzike.



U Labirintu: Posjetioci šetaju između zimzelenih biljaka živice thuje, u lavirintu u Kleinwelki (Saksonija) (pogled iz zraka s dronom).



Ukrašavanje brane: Rappbodetalsperre je najveća brana za pitku vodu u Njemačkoj - i trenutno je platno za ideje Klausa Dauvena. Umjetnik iz Sjeverne Rajne-Vestfalije ukrašava zid brane ogromnim grafitima u obliku leptira. Ovdje možete pročitati zašto se iza toga krije ekološki razlog.



Nakon berbe: Fotografija dronom prikazuje čamce natovarene svježe ubranim morskim algama koji idu prema luci. Gotovo 90 posto od 150.000 mu (oko 10.000 hektara) morskih algi u gradu Rongcheng, Kina, do sada je ubrano.



Početak žetve: Poljoprivrednici koriste dva kombajna za žetvu žitarica na polju u blizini Petershagena u istočnoj Vestfaliji (pogled iz zraka dronom).



Tour sa pogledom: More biciklista u akciji, na jednoj od etapa tek završenog ovogodišnjeg Tour de Francea.

(msn)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen