Sonntag, 28. Juli 2024

Održana “Šlaufijada 2024.”

 














U Mostaru je održana popularna "Šlaufijada", kao jedna od manifestacija koje su uvod u skokove sa Starog mosta.

Od osam startno prijavljenih ekipa, na kraju je nastupilo njih pet, čiji je zadatak rukama i nogama spuštati se i veslati na gumama traktora, kamiona, bagera i sličnih vozila, čak i uz pomoć papuče koje služe kao vesla, od Bunurskog do Starog mosta. Pobijedila je ekipa “Grade moj” koju su činili Admir Delić i Emel Tiro, inače, članovi ronilačkog kluba “Mostari”, prenosi Avaz.

-Ovo mi je prvo sudjelovanje na “Šlaufijadi” i mislim da ću se od sada natjecati svake godine, jer je bilo jako zabavno. Tijesno smo pobijedili – rekao je Delić, dok je mladi Tiro naveo kako je najvažnije poznavati Neretvu i njene brzake.

-“Šlaufijada” nije bila dugo, ali smo je prije tri godine obnovili i to mi je jako drago – rekao je Tiro.Ermin Zukanović, koji je prije "Mostara" bio zadužen za organizaciju "Šlaufijade", prisjetio se da je to jedno vrijeme bila dječija igra na Neretvi.

-Natječu se dječaci koji su igrali, a sada su punoljetni, jer malo je teško privući mlađe generacije, ali bit ćemo ustrajni u tome jer je to jedan od ciljeva. Raduje nas što svake godine ima dovoljan broj ekipa za održavanje natjecanja, a bilo je zanimljivo jer se, da tako kažem, borba između prvog i drugog mjesta vodila u milimetrima – kazao je Zukanović.

Drugo mjesto pripalo je ekipi „Oručluk“, a treće mjesto „Zip line-Stari most“.

foto: Aris Ćišić i portali

(vijesti.ba/20240727)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen