Sonntag, 7. Juli 2024

Promovisan Godišnjak Fudbalskog kluba Velež, za sezonu 2023/24

 







Uspješno realizovan još jedan projekat FK Velež

Nakon višemjesečnog rada na publikaciji, u ljetnoj bašti Centra za kulturu Mostar promovisan je Godišnjak Fudbalskog kluba Velež, za sezonu 2023/24. Radi se o jedistvenom djelu koje prvi put izdaje jedan nogometni klub u Bosni i Hercegovini. Po uzoru na najveće evropske klubove, naš klub je uspio realizovati projekat u kojem su na jednom mjestu sadržane sve zanimljive informacije vezane za minulu, vrlo uspješnu, sezonu.

- Drago mi je da smo, za razliku od prethodne sezone, ovaj put uspjeli realizovati ovako jedan važan projekat. Svi znamo da ono što nije zapisano se nije ni desilo i zbog toga smo svi mi u Upravnom odboru imali na umu koliku vrijednost ima ovaj Godišnjak. Ideja je potekla od našeg prijatelja i dugogodišnjeg hroničara Fudbalskog kluba Veleža, Mostarca Darija Mehmedovića i mi smo je objeručke prihvatili i podržali. - izjavio je prvi čovjek našeg kluba Senad Kevelj.

U Godišnjaku se, između ostalog, mogu naći izvještaji sa svih službenih utakmica Veleža tokom prethodne sezone, biografije svih igrača koji su nastupili, bogata statistika, pregled utakmica svih omladinskih selekcija kluba i još mnoštvo zanimljivih podataka.

- Uz seniorski tim, članove administracije, sve omladinske selekcije, u Godišnjaku je spomenuto oko 350 ljudi koji su aktivno učestvovali u još jednoj sezoni u kojoj je klub ostvario vrhunske rezultate na svim poljima. Pisani dio u Godišnjaku prati bogata foto galerija Dine Đonke sa oko 350 fotografija koji na najbolji način dočaravaju emociju kroz koju smo svi prošli tokom proteklih 365 dana. Hvala Upravnom odboru FK Velež koji je prepoznao važnost realizacije ovog projekta i nadam se će ovaj Godišnjak biti samo prvi u nizu publikacija koje ćemo imati svakog ljeta, nakon što završi sezona. - riječi su urednika Godišnjaka novinara Darija Mehmedovića, koji je tokom proslave zlatnog jubileja našeg kluba realizirao projekte dokumentarnog filma Rođeni te izdao knjigu posvećenu Muhamedu Mujiću.

Godišnjak FK Velež pronađite u službenim prostorijama Kluba na adresi Adema Buća 6 u Mostaru.


GODIŠNJAK I Uspješno promovisan godišnjak FK Velež za sezonu 2023/24 - YouTube

(fkvelež)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen