Mittwoch, 3. Juli 2024

Iz svijeta – Slike dana

 


Olimpijska baklja

Zadržite dah: Francuska ronilac Alice Modolo zaronila je u Mediteran s olimpijskom bakljom u ljetovalištu Villefranche-sur-mer na Azurnoj obali. Olimpijske igre u Parizu 2024. održaće se od 26. jula do 11. avgusta.



Uljani tepih

Očajničke mjere: Radnik pokušava da koristi sistem za čišćenje kako bi se uhvatio u koštac s izlivanjem nafte na plaži Tanjong na ostrvu Sentosa u Singapuru. Nesreća prošlog petka izbacila je u more oko 400 tona goriva, što je dovelo do zatvaranja plaža širom zemlje.



Šarenilo za glavu

Glavna stvar je istaći se: posjetioci sa šarenim ukrasima za glavu uživaju u trci konja Royal Ascot u Ascotu, oko 25 milja zapadno od Londona.



Toplotni talas

Voda na zalihama: Stanovnici New Delhija dopunjuju svoje posude za vodu u javnoj cisterni. Toplotni talas zbog kojeg se temperature redovno penju iznad 45 stepeni Celzijusa u sjevernoj Indiji gurnuo je potražnju za električnom energijom na rekordnw visine, kao i stanovnike koji se bore s nestašicom vode.



Praznik životinja

Jazavčari Figgy, Whompy, poručnik Maveryck, Lord Dachsington, Buba i Dotty slave Nacionalni dan jazavčara u Goodwoodu, Velika Britanija. Naduvano igralište:



Prostor za igru

Djevojćica se igra u jednom tržnom centru u Džakarti, Indonezija, u kome su sve sprave napuhane vazduhom..

(msn)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen