Samstag, 24. Dezember 2022

U sjećanju – Massimo Savić

 


Pjevač Massimo Savić preminuo je u Zagrebu u 60. godini života, objavila je u petak na Massimovim službenim Facebook stranicama njegova porodica, supruga i kćerka.

‘Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno, nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure”, zapisale su na službenim stranicama, supruga i kći.stranicama supruga Eni i kćerka Mirna.

Vijest o iznenadnoj smrti Massima potvrdili su i iz diskografske kuće Aquarius Records. Massimo Savić je umro u Vinogradskoj bolnici, prenijeli su mediji.

Hrvatski pjevač i kompozitor, Massimo Davić rođen je u Puli 1962. godine. Godine 1982. osniva art rock grupu Dorian Gray, s kojom 1983. godine objavljuje album “Sjaj u tami”, a godinu dana kasnije i “Za tvoje oči”.

Od 1986. odine nastupa samostalno i izdaje albume „Stranac u noći“, „Elements“, „Massimo“, „Vještina 1“, “Vještina 2”, “Sunce se ponovo rađa”, „Dodirni me slučajno“, “1 dan ljubavi” i “Sada”.

U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri sarađivao je s mnogim muzičarima, među ostalima i s Arsenom Dedićem.

Massimo je devet puta nagrađivan nacionalnom diskografskom nagradom Porinom za muško vokalno izvođenje, s prvog Porina dobio je 2004. godine za izvođenje kompozicije “Znam zašto te osjećam”.

(ns)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen