Montag, 5. Dezember 2022

Širom svijeta – Uhvaćeni momenti



Kraljevski pingvini

Trio carskih pingvina okružen je svojim mladima u zaleđenom Rosovom moru na Antarktiku. U koloniji umkojoj se nalaze hiljade primjeraka, carski pingvini koriste jedinstvene glasove da lociraju svoje partnere i mlade piliće.



Upozorenje na rak kože

Na prijedlog fotografa Spensera Tunika, hiljade volontera okupilo se u izlazak sunca na plaži Bondi u australijskoj metropoli Sidneju. Na sebi nisu imali ništa. Ovom fotografijom američki umjetnik je želio skrenuti pažnju na rizik od raka kože, koji je posebno visok u Australiji.



Kina i korona

Muškarac uzima paket kroz ogradu zatvorenog područja u glavnom gradu Pekingu. U novom talasu korone u Kini, broj novih infekcija dostigao je najviši nivo od izbijanja pandemije prije skoro tri godine.



Protestna vožnja

Žene su i dalje izložene diskriminaciji i zlostavljanju širom svijeta: Na mnogim mjestima održavaju se akcije i protesti povodom »Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama«. Ove Femen aktivistkinje demonstriraju vožnjiom na brodu na rijeci Spree u berlinskoj vladinoj četvrti na svoj tipičan način za ženska prava i protiv femicida: sa golim grudima i sloganima na gornjem dijelu tijela.

(news)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen