Donnerstag, 1. Dezember 2022

Iz svijeta - Slike dana

 

Uzbudljive, čudne i važne stvari događaju se 24 sata na dan širom svijeta - nemoguće ih je sve zabilježiti. Ipak, svaki dan, svaki sat i svaki minut, hiljade fotografa su vani i širom svijeta kako bi snimili slike koje imaju za cilj da zabave, informiraju ili uzdrmaju.

Ovdje samo nekoliko snimaka, u našoj fotogaleriji:



Jak potres

Zemljotres jačine 5,9 stepeni zadesio je sjeverozapadne krajeve Turske. Broj nastradalih se svakodnevno povećavao, a kako javlja nacionalna televizija, radi se o više od 70 povrijeđenih. Brojne građevine su sravnjene sa zemljom



Snažna poruka

Njemačka ministarka unutrašnjih poslova Nancy Faeser je za vrijeme utakmice između Njemačke i Japana na trininama nosila kapitensku traku sa oznakom "One Love". FIFA je prije toga zabranila da kapiteni ekipa nose ovu traku, tokom trajanja Svjetskog prvenstva.



Poplave

Biciklisti i vozači automobila pri lošem vremenu i poplavama zbog jake kiše provoze se jednom ulicom u Rimu. Italija je bila obuhvaćena jakim nevremenom. U Veneciji su aktivirane mjere protiv poplavna. Nivo vode je dostigao 170 centimetara iznad normalnog stanja, kako je izvjestila tokom trajanja nevremena.



Preseljenje labudova

Nadzornik labudova Olaf Niess prati transport Alster labudova u njihovo zimsko prebivalište u Hamburgu. Sa padom temperatura, Alster labudovi se svake godine sele u zimovnik, Eppendorfer Mühlenteich.



Spektakl leta koji oduzima dah

Akrobatski tim Britanskog Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva, "Red Arrows", "Crvene strijele, izvode svoju tačku tokom aeromitinga u gradu Kuvajt City.



Otvoreno Svjetsko prvenstvo u fudbalu

Prvo svjetsko prvenstvo na Arapskom poluostrvu, i prvo izvan ljetnog termina, počelo je 18. novembra 2002. godine utakmicom Katar - Ekvador, na stadionu Al-Bayt u Al Khoru u Kataru.

Prethodno je obavljena svečana ceremonija otvaranja.

(express)

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen