Freitag, 16. Dezember 2022

Ah, ta divna stvorenja

 Na dodjeli nagrada Comedy Wildlife Photography Awards 2022, fotografi su se takmičili sa svojim najsmješnijim slikama životinja. Izabrana je pobjednica za ovu godinu: Jennifer Hadley sa svojom fotografijom na kojoj mladunče lava gubi ravnotežu na deblu drveta. Ovdje i druge slike, koje su također dobile nagradu.



Bože! Ovaj mali lav tek treba da nauči kako da se graciozno spusti sa drveća. Njegov spust je joü prilično nezgrapan. Međutim, preživio je pad neozlijeđen. Fotografkinja Jennifer Hadley proglašena je za ukupnu pobjednicu za snimak u kategoriji Creatures of the Land.



Ovogodišnji pobjednik Think Tank Photo Junior kategorije je Arshdeep Singh, koji je impresionirao fotografijom noćne sove budne tokom dana. Ova sova je očigledno bila uznemirena dok je drijemala u gnijezdu.



Naopaki svijet: Ovdje medvjed ne napada lososa, već obrnuto. Medvjed je vidno iznenađen napadom svoje omiljene hrane.



Zašto plivati kada postoji drugi način? Pače u SAD jednostavno je prešetalo preko trupca prekrivenog kornjačama u močvarnim područjima Juanita.



"Štaaaa?" Ovaj Borneo marmozet s nevjericom i iznenađenjem gleda u kameru. "Nakon dvije godine bez turista, životinje su izgledale jednako šokirane što me vide, isto kao i ja njih", kazao je fotograf Andy Evans.



Mlazni pogon zahvaljujući džinovskom prdešu? Šta je zebra smjerala kada je slikana, vjerovatno ni njoj samoj nije bilo jasno...

(web)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen