1. Jača
imunitet;
2. Snažan čistač
pluća;
3. Pomaže
rad i oporavak jetre;
4. Snažno
anti-kancer dejstvo;
5. Snižava nivo
šećera u krvi;
6. Reguliše
i popravlja rad probavne mikroflore;
7. Razlaže
trigliceride u krvi;
8. Snižava krvni
pritisak;
9. Snažan čistač
organizma;
10. Ima protivoupalno dejstvo;
11. Poboljšava
zdravlje zglobova;
12. Poboljšava
zdravlje usne duplje (i zuba);
13. Pospješuje
zdravlje kože i daje joj sjaj;
14.
Odbija insekte i vaške...
I jos mnogo, mnogo toga...
Luk je pun hranljivih sastojaka, vitamina C, vlakana, smanjuje rizik od raka, dobar je za rad srca i ima antiupalno dejstvo.
Malo ljudi zna i da se najviše nutritijenata krije u spoljnim slojevima luka, pa kada ga gulite, vodite računa da uklonite samo prvi sloj kore.
Smeđi luk ima najjači ukus i sjajan je u pripremi čorbica, soseva i kao prilog uz meso. Najbolji ukus izvući ćete ako ga duže pripremate. Bogat je sumporom i šećerom i zato je najbolji izbor za karamelizovanje.
Slatki luk je relativno jakog ukusa, najbolji je u prženim jelima i sjajan izbor da se od njega prave pohovani kolutići.
Ljubičasti luk ima blag ukus i najbolji je izbor za sirovu konzumaciju. Sjajan je kada ga samo nasjeckate i ubacite u salatu.
(zdravlje)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen