Samstag, 15. April 2023

Zastava BiH na vrhu planine Velež

 








U čast obilježavanja Dana Armije Republike BiH

Učenici i zaposleni Osnovne škole (OŠ) “Mujaga Komadina” Mostar postavili su zastavu Bosne i Hercegovine te ploču sa posvetom na jedan od najviših vrhova planine Velež, na Brasinu, u povodu obilježavanja 15. aprila Dana armije Republike Bosne i Hercegovine.

“Ovaj pohod je zahtjevao izuzetan napor, jer zbog velikih nanosa snijega, koji je bio na putu, nije se moglo doći do vrha planine Velež. Međutim, ljubav prema domovini i Armiji dala je snagu našoj ekipi da uz ovu planinu pješače više od tri sata sa svom opremom koja im je bila potrebna da bi se zastava Bosne i Hercegovine zavihorila na Brasini. Trud je urodio plodom i postavljena je zastava Bosne i Hercegovine na Brasini”, kazali su učesnici.

Navode da je plan Škole da urede prostor oko zastave, a što će biti urađeno u skorije vrijeme.

“Za našu domovinu, borci Armije Republike Bosne i Hercegovine su dali puno više. Naša škole je na ovaj poseban način dala samo mali doprinos obilježavanju Dana Armije Republike BiH, povodom 31. godišnjice njenog formiranja”, naveli su.

Podsjetimo, 15. aprila 1992. godine, Bosna i Hercegovina je dobila Armiju koja se suprotstavila daleko nadmoćnijem neprijatelju za vrijeme agresije na našu domovinu.

Osnovana je odlukom Predsjedništva RBiH, kao jedina legalna i legitimna vojna sila Republike BiH.

(Mostarski.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen