Donnerstag, 20. April 2023

Velež u finalu Kupa BiH

 






Fudbaleri Veleža u novom finalu brane naslov pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine.

Stadion Grbavica.

Sudija:Dragan Petrović (Banja Luka)

Žuti kartoni: Šikalo (V)

Strijelci: Beća 6′ za Željezničar, Zvonić 16′, Anđušić 72′ za Velež

Željezničar: Bender, Galić, Drina, Cocalić, Jašarević (od 69′ Šehić), Beća (od 60′ Hajdarović), Mekić, Amoah (od 75′ Bekrić), Štilić (od 75′ Haračić), Santos, Hodžić (od 69’Krpić).

Velež: Hadžikić, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Šikalo, Vehabović (od 90′ Halilović), Dejanović (od 90′ Leai), Domić, Haskić, Lauš (56′ Anđušić).

Velež je i u revanšu na Grbavici bio bolji od Željezničara, zabilježivši pobjedu od 2:1, i sa ukupnim rezultatom 3:1, plasirao se u finale Kupa BiH, u kome će se, 17. maja, na stadionu Bilino polje u Zenici, sastati sa gradskim rivalom Zrinjskim.

Prvo poluvrijeme revanš utakmice između Željeznilčara i Veleža počelo je ispitivanjem snaga, a onda, u 6. minuti, “plavi” dolaze u vođstvo. Akciju je započeo Štilić, uposlio je Santosa, koji ubacuje pred gol Veleža, a na loptu natrčava Beća i šalje je iza leđaHadžikića.

Primljeni gol nije obeshrabrio igrače Veleža, koji samo 10 minuta kasnije izjednačavju rezultat. Korner s desne strane izveo je Pršeš, pred golom Željezničara najprisebniji je bio kapiten Denis Zvonić, koji iz mjesta, sa 12 metara, glavom šalje loptu u same rašlje.

U 21.minuti nova prilika za Velež, ali je volej Šikala zamalo završio pored desne stative gola Bendera.

Sjajna šansa da Velež dođe u vođstvo ukazala se u 31. minuti, ali se Lauš previše namještao, što je odbrana domaćih iskoristila i otklonila opasnost.

Domaći su uzvratili u 31. minuti, ali je šut Štilića sa 18 metara pogodio Veležov živi zid.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena, nova šansa za Velež. Šikalo je uputio odličan centaršut, Haskić loptu zahvatio glavom, Bender je uspio da je izbaci u korner, nakon koga Hrkač šutira visoko iznad prečke.

Prvu priliku u drugom nastavku imao je Lauš, ali bez opasnosti po gol Bendera. Uzvratio je Amoah, ali njegov šut glavom u 54. minuti završio pored stative.

U 66. minuti, prilika za Santosa, koji šutira sa 20 metara, a Hadžikić vrhovima prstiju izbacuje loptu u korner.

I, onda u 72. minuti, sjajna akcija Veleža i-gol. Haskić je sjajno proigrao Anđušića, koji sa 18 metara šalje loptu iz leđa istrćalog Bendera i ovjerava vizu za Veležovo novo finale.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen