Montag, 3. April 2023

Pobjeda Rođenih u gostima kod Sloge

 








Sloga Meridian - Velež 0:2

Strijelci: Haskić 38', Lauš 66'

Sloga: Brajlović, Nikolić, Popara, Đorić, Baranov, Peco, Čolić, Lalić, Baštić, Milanović, Mihajlović.

Velež: Hadžikić, Zvonić, Zeljković, Anđušić, Šikalo, Haskić, Hasanović, Vehabović, Dejanović, Lauš, Domić.


Slogina premijera na renoviranom stadionu u Doboju je završila loše za domaćina pošto je Velež slavio sa 0:2 te tako na najbolji mogući način obradovao svoje navijače, popularni Red Army, koji su ove sedmice proslavili 42. rođendan najstarije navijačke grupe u BiH.

Uvodnih 20-ak minuta na stadionu Luke pred oko 3.000 gledatelja nisu donijele ništa. Domaći su imali nešto više od igre, ali nije viđena niti jedna ozbiljna prilika.

Rođeni su poveli u 38. minuti. To je praktično jedino vrijedno spomena iz prvog dijela. Strijelac je bio Haskić.

Sjajni napadač je nastavio sa odličnim igrama ovog proljeća. Iskoristio je nesporazum domaće odbrane za svoj sedmi gol u sezoni.

Nastavak Slgoa otvara nešto agresivnije. Zajić je imao dobru šansu nakon sat vremena igre, ali njegov oštar šut je Hadžikić uspješno odbranio.

Ubrzo nakon toga nova lopta u mreži gostiju. Ovaj put Haskić je bio u ulozi asistenta, a gol je zabio Lauš koji se ipostavlja kao pravo pojačanje za Mostarce

Imali su gosti do kraja meča još nekoliko sitaucija da postignu gol, dok su i domaći pokušavali da se vrate u igru. Dobili su penal u 88. minuti.

Penal je izveo Mihajlović, a Hadžikić je to odlično odbranio. Mladi golman je zatim skinuo i šut Starčeviću te je i ona jedan od junaka Veležovog trijumfa.

U konačnici 2:2 u Doboju. Velež je pokazao određenu zrelost i zadržao šanse da može do trećeg mjesta za kojim sada kasni tri boda.

Za druge strane za Slogu slijedi grčevita borba za opstanak. Vlado Jagodić još nije donio potrebni šok i Dobojlije su zakovane za dno.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen