Donnerstag, 27. April 2023

Rođeni poraženi na Pecari

 






Premijer liga BiH, 28. kolo:

Široki Brijeg - Velež 1:0

Strijelac: Ćavar 68'

Široki Brijeg: Josipović, Pranjić, Musa, Oliveira, Valinčić, Ćavar, Lovrić, Vukoja, Bagarić, Kpan, Lukić.

Velež: Hadžikić, Domić, Zvonić, Hrkać, Dejanović, Pršeš, Vehabović, Šikalo, Mućaj, Anđušić i Haskić.


U 28. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gledali smo hercegovački derbi na stadionu Pecara između Širokog Brijega i Veleža. Nakon dosta borbe utakmica je završena rezultatom 1:0 u korist tima sa Pecare koji se tako vratio na četvrtu poziciju na tabeli sa 44 osvojena boda i tu bi mogli ostati do vikenda ako Željezničar ne bude slavio sutra u Banja Luci protiv ekipe Borca. Bitnije za Široki je da su prekinuli veoma lošu seriju gdje su u posljednjih pet utakmica osvojili samo dva boda.

Domaćini su otvorenije krenuli u meč. Imali su loptu više u nogama, bili su ofanzivniji, a u šestoj minuti golman Hadžikić spašava Rođene nakon prvog ozbiljnijeg pokušaja tima sa Pecare.

Pet minuta kasnije najbolja prilika na utakmici, ali za goste. Haskić je uposlio Anđušića, koji šutira sa deset metara, Valinčić sjajno blokira i samo korner za Rođene nakon kojeg nije bilo opasnosti po gol Širokog.

U 18. minuti Vukoja je šutirao sa 25 metara, no lagan plijen za golmana Veleža. U 35. minuti Kpan je lijepo prošao po desnoj strani i centrirao, no Hrkać je bio na mjestu.

Do kraja prvog poluvremena zabilježili smo još pokušaj Ćavara u 45. minuti koji je šutirao sa 30 metara, no Hadžikić uz malo problema brani i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

U drugom poluvremenu dosta bolji fudbal i više prilika. Prvu šansu bilježimo za Velež u 56. minuti, Vehabović je šutirao sa 16 metara, od leđa Oliveire se lopta odbija i završava u vanskom dijelu mreže. Sreća za domaće pa nije išla u gol jer je prevarila Josipovića.

Minut kasnije sreća za Široki, Velež je imao veoma dobru priliku. Haskić je uposlio Anđušića koji šutira sa 16 metara iskosa, ali prečka je saveznik domaćina.

Sumnjiva situacija u šesnaestercu domaćina u 60. minuti. Anđušić je pao nakon jednog duela, tražio je penal, ali sudija je samo odmahnuo rukama. U 65. minuti korner za Široki, nakon toga lopta se odbila do Lovrića koji loše šutira sa 25 metara i lopta odlazi visoko preko gola mostarskog tima.

Tri minute nakon pokušaja Lovrića slavlje na Pecari. Anđušić je pogriješio, lopta je došla do Ćavara koji fenomenalnim udarcem pogađa za 1:0, Hadžikić nije imao šansi, zaista fenomenalan pogodak veznjaka Širokog za slavlje na Pecari.

Velika šansa za Široki u 72. minuti, odbrana Veleža kao da se nije oporavila od gola Ćavara. Kpan je dodao Pejiću, ovaj je sjajno zaobišao golmana Hadžikića, ali previše je otišao u stranu i nejgov udarac odlazi pored gola, ostalo je 1:0. Kontra domaćina u 83. minuti, Kpan je šutirao sa 16 metara, ali lopta ide malo pored stative.

Do kraja meča nije bilo više pogodaka i Široki je dobro regaovao nakon poraza od Željezničara dok je za Velež ovo bio drugi poraz u nizu i to ponovo u hercegovačkom derbiju jer su prošlo kolo poraženi od Zrinjskog rezultatom 0:1.

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen