Samstag, 29. April 2023

Iz svijeta – Slike sedmice

 


Ne verujem, živ sam
Davanje znakova života: kako se izlizani termini izoštravaju i postaju konkretniji kada je smrt postala svakodnevna opcija! Muškarac na slici spašen je iz granatirane stambene zgrade u gradu Slavjansku na istoku Ukrajine. U napadu je poginulo osam osoba. Među njima i jedno malo dijete, kako je saopšteno iz nadležnih.



Sa iglom za Gospoda
U Trećem svijetu, Crkva stalno dobija više članova nego što izgubi na sjevernoj hemisferi. To je malo umirujuće, ali ne mijenja osnove: i u Austriji obi koji vjeruju masovno odlaze. Posebno zabrinjava prosječna starost preostalih. Zato aktivisti grupe Quo Vadis, sve odlučne časne sestre i sveštenici, pokušavaju da preduzmu spektakularnije mjere. Ovdje preuzimaju na sebe mučeništvo igle za tetoviranje.



Holandija je u Jiangsuu
Niko ko se bavi prikazom geometrijski raspoređenih gomila ljudi ili hektarima velikih cvijetnih tepiha, ne može izbjeći Kinu. Područje u Yangchengu u istočnoj Kini neki zlobnici nazivaju "Holland Flower Park", “Holandski park cvijeća”. Pa se čak i izvozno jaki tulipani iz Amsterdama upoređuju sa onim iz teksta jednog vrlo starog šlagera .

(news)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen