Freitag, 28. April 2023

Rukometaši BiH savladali Sloveniju..

 


... i izvjesno izborili Evropsko prvenstvo!





Bosna i Hercegovina - Slovenija 27:26 (15:15)

BiH: na golu: Benjamin Burić i Admir Ahmetašević, u polju Milan Vukšić, Mirko Herceg, Senjamin Burić, Adi Mehmedčehajić, Marko Panić, Mirsad Terzić, Luka Perić, Nedim Hadžić, Dino Hamidović, Vlado Draganić, Marko Davidović, Mladen Bošković, Elmir Građan i Amir Muhović.

Slovenija: Joze Banik, Nik Henigman, Stas Jovičić Slatinšek, Miha Zarabec, Kristijan Horzen, Timotej Grmšek, Tin Cokan, Tadej Mazej, Rok Ovniček, Aleks Kavčić, Grega Krečić, TIlen Strmljan, Domen Novak, Jernej Drobež, Urh Kastelič.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u prepunoj dvorani u Cazinu savladala selekciju Slovenije rezultatom 27:26 i tako izvjesno izborila plasman na Evropsko prvenstvo koje se u januaru naredne godine igra u Njemačkoj.

Nekoliko hiljada gledalaca moglo je uživati u sjajnom rukometu i vrlo neizvijesnom meču od prve do posljednje minute, na kraju kojeg su slavili naši momci.

U početku susreta se igralo gol za gol, nakon čega je uslijedio blagi pad u našoj igri što Slovenci koriste.

Ipak, u nastavku su izabranici Irfana Smajlagića smanjili broj grešaka i povezali svoje redove za plus četiri u 20. minuti.

Slovenci se do kraja prvog dijela igre ipak uspijevaju vratiti i na poluvrijeme se ide poravnanjem - 15:15.

U nastavku manje-više ista slika na terenu. Fanatična cazinska publika je od prve do posljednje minute sjajnom podrškom vodila naš tim.

To je bio veliki vjetar u leđa za naše rukometaše koji su do kraja uspjeli doći do pobjede nad respektabilnom reprezentacijom kakva je Slovenija.

Najefikasniji u našim redovima bio je Senjamin Burić sa sedam i Vlado Draganić sa šest pogodaka. Kod gostiju bolji od ostalih bio je Domen Novak sa također šest golova.

Za plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj gleda se konačni poredak trećeplasiranih ekipa iz svake od grupa.

Dakle, s ovom pobjedom Slovenije ne postoji teoretska šansa da nas četiri trećeplasirane ekipe iz drugih grupa prestignu na tabeli.

Međutim, ne može se još uvijek reći da smo zvanično na Euru, jer se još uvijek ne zna koje će reprezentacije biti trećeplasirane.

Kvalifikacije ćemo završiti u nedjelju duelom protiv Crne Gore na gostovanju, ali više dileme nema, u Podgoricu možemo putovati rasterećeni.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen