Dienstag, 4. April 2023

Manifestacija „Svijet u jednom gradu“ u Mostaru

 




U utorak, 4.4.2023. sa početkom u 14:00h u Mostaru se održava manifestacija “Svijet u jednom gradu”.

Projekat „Svijet u jednom gradu“ podrazumijeva prezentaciju 30 učenika Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) iz 30 različitih zemalja svijeta koji će svoje tradicionalne nošnje i kulture predstaviti na Starom mostu u Mostaru.

Studentica druge godine Studija turizma, Iman Dilberović, je inicijator ovog projekta koji je realizovan u saradnji sa voditeljicom studija prof. Amelom Piralić, Adlom Velagić, Koordinatoricom za odnose s javnošću i komunikacije UWC Mostar i Harisom Idrizom, Rukovoditeljom odjela za razvoj i saradnju UWC Mostar.

„Na ovom projektu radimo aktivno četiri do pet mjeseci. Uzimajući u obzir činjenicu da oblast turizma treba stalno unapređivati, došla sam na ideju da realizujemo ovaj projekat kojim ćemo ujedno doprinijeti promociji Studija turizma, Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru i našeg grada. Također cilj je napraviti promotivni video koji će se prikazivati na različitim medijima i društvenim mrežama, i na taj način želimo potaknuti mlade ljude da se upišu na Studij turizma, ali i predstaviti svijet u našem gradu i pozvati turiste u Grad Mostar”, navodi Dilberović.

“Zadovoljstvo nam je biti dio ovog projekta koji je primjer dobre saradnje i odlične studentske inicijative. Uzimajući u obzir sve pozitivne reakcije na tradicionalni dogadjaj u organizaciji Koledža “Put oko svijeta za 80 minuta” koji predstavlja svjetske tradicije i kulture, smatramo da projekat “Svijet u jednom gradu” može značajno doprinijeti promociji Grada Mostara u svijetu. Posebno s obzirom da promotivni video planiramo predstaviti i koledžima iz 18 zemalja svijeta” izjavila je Adla Velagić.

Prezentacija projekta će biti održana 4.4.2023. u 14h na Starom mostu u Mostaru.

Zahvaljujemo se Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK na podršci u realizaciji ovog projekta.

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen