Samstag, 15. April 2023

Podjela bodova na Tušnju

 










Premijer liga BiH, 26. kolo:

Tuzla City - Velež 1:1

Strijelci: Pantelić 90+3'/Haskić 82')

Tuzla City: Barcola, Šukilović, Gavrić, Kuzmanović, Karić, Burić, Mehmedović, Mehidić, Pantelić, Nikitin, Ivaniadze.

Velež: Hadžikić, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Haskić, Šikalo, Hasanović, Vehabović, Dejanović, Lauš i Domić.


U 26. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Tuzla City je na Tušnju dočekao FK Velež. Nakon borbene i tvrde utakmice konačan rezultat je glasio 1:1.

Uvodnih 20 minuta na Tušnju ponudilo je tvrdu utakmicu bez uzbuđenja, igralo se oprezno s obje strane.

Prva kakva takva prilika viđena je u 22. minuti za domaće. Ivaniadze je centrirao iz slobodnog udarca, Karić glavom šutirao, ali lopta ide preko gola Veleža.

Zaprijetio je i Velež u 25. minuti. Vehabović je đutirao sa nekih 18 metara šutira, ali pored gola. U 30. minuti divje vezane šanse za Tuzla City. Prvo je pokušao Pantelić, zatim i Ivaniadze, ostalo je na semaforu 0:0.

Do kraja prvog poluvremena nismo više zabilježili nijednu ozbiljniju šansu i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Veoma tvrdih 45 minuta smo gledali na Tušnju, važnost utakmica je uzela svoje. Domaćinima bodovi potrebni u borbi za opstanak, gostima u borbi za Evropu.

U nastavku prvua prilika za goste. Lauš je oporbao udarac sa 18 metara u 47. minuti, bez prmjene rezultata. Dobra akcija domaćina u 55. minuti, iskosa je pokušao Ivaniadze, no loš udarac, mogao je mnogo bolje.

Velika prilika za domaće i konfuzija u odbrani gostiju u 59. minuti. Nesporazum Zeljkovića i golmana Veleža, koji kranjim naporom dolazi do lopte nakon što ju je glavom vratio Zeljković. Mogao je biti autogol.

Minut kasnije velika gužva pred golom Veleža, na kraju je Hadžić petom pokušao, no izblokiran je. Pokušao je i Ivaniadze u istoj akciji, ali se spetljao.

Kada se činilo da se bližimo remiju bez golova na scenu stupa Nermin Haskić u 82. minuti utakmice. Leai je uposlio napadača Rođenih koji odlično šutira lijevom nogom i postiže sjajan pogodak za 0:1.

Ipak u 93. minuti, Pantelić pogađa za 1:1 i donosi bod Tuzlacima. Pantelić nije slavio pogodak protiv bivšeg kluba. To je bio i konačan rezultat utakmice.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen