Montag, 24. April 2023

Autogol odlučio derbi

 







Velež – Zrinjski 0:1 (0:1)

Stadion Rođeni.

Sudija: Antoni Bandić (Grude)

Žuti karoni: Zeljković, Šikalo, Hrkač, Lauš, Zvonić, Halilović (V), Čuže (Z)

Strijelci: 0:1 Zeljković (25′ autogol)

Velež: Bogdanović, Zeljković, Zvonić, Hrkać, Domić, Pršeš (od 73′ Halilović), Šikalo (od 53′ Anđušić), Vehabović, Dejanović (od 83′ Wallace), Lauš, Haskić.

Zrinjski: Marić, Bekić, Barišić, Jakovljević, Ćorluka, Sučić, Ivančić (od 89′ Mandić), Stanić (od 63′ Malekinušić), Ćuže (od 77′ Jukić), Kiš (od 63′ Kamenar), Bilbija.


Zrinjski je autogolom Zeljkovića slavio protiv Veleža u 43. gradskom derbiju, a uz malo više sportske sreće, Rođeni su mogli osvojiti bod.

Mostarski gradski derbi privukao je na stadion Rođeni veliki broj gledalaca, koji u prvih 45 minuta nisu vidjeli puno lijepog.

Zrinjski je već od početka preuzeo terensku inicijativu, ali bez prilika za golove. Prvi šut prema protivničkom golu uputio je Haskić u 11. minuti, bez opasnosti po golmana Marića. Uzvratio je dva minuta kasnije Ivančić, ali je njegov šut završio pored gola.

U 21.minuti, Dejanović je snažno šutirao, lopta odlazi visoko iznad gola.

I u u trenucima kad je Velež uspostavio terensku inicijativu, Zrinjski je došao do vodećeg gola. Pršeš je pogriješio na sredini terena, lopta je došla do Ćužea, potom se odbila do Kiša, koji snažno šutira, loptu je zakačio Zeljković, ona mijenja smjer, vara golmana Bogdanovića i završava u mreži – 0:1.

U 38. minuti, dosuđen je slobodan udarac za Velež iskosa sa desne strane. Loptu je namjestio Lauš i poslao je daleko iznad prečke.

U drugom poluvremenu, prva prilika ukazala se gostima. Stanić je šutirao, lopta je zakačila Zvonića i završila u korneru.

Samo minut kasnije, prilika za Velež, ali je Lauš sa 12 metara slabo šutirao pravo u golmana.

U 68. minuti, sjajna šansa da Velež izjednači. Haskić je krenuo sam prema golmanu i kad se očekivao siguran gol, lopta je pogodila stativu.

Ponovo je Velež bio nadomak izjednačenju u 75. minuti. U gužvi pred golom Zrinjskog, do lopte je došao Anđušić i kad su svi vidjeli loptu u mreži, na pravom mjestu našao se kapiten Bilbija i spasio siguran gol.

Do kraja utakmice, rezultat je ostao nepromijenjen.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen