Montag, 9. August 2021

Veležu bod u Bijeljini




 

FK Radnik – FK Velež 1:1 (1:0)

Strijelci: Marković 40', Zajmović 81'

FK Radnik: Aljkanović, Nikić, Batar, Popara, Vasić, Ristanović, Gogić, Tahrić, Marković, Pantelić i Šubert.

FK Velež: Bogdanović, Zubanović, Radović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Cvijanović, Brandao, Ferreyra, Hasanović, Dejanović.

rezerve: Kačavenda, Čosić, Anđušić, Georgijević, Isić, Alagić, Vehabović, Zajmović i Radovac.

Fudbaleri Radnika i Veleža odigrali su bez pobjednika u posljednjoj utakmici 4. kola Premijer lige BiH. Bilo je 1:1.

Dobro prvo poluvrijeme domaći tim uspio je krunisati pogotkom u 40. minuti, kada je grešku Samira Zeljkovića iskoristio Bojan Marković, te uz pomoć stative matirao Slavišu Bogdanovića.

Iako je mislio određene igrače odmoriti pred evopsku uitakmicu sa Elfsborgom u četvrtak, negativan rezultat je natjerao Feđu Dudiča da ubaci  Zajmovića, Anđušića, Ćosića i Radovca u želji da pokuša što prije doći do gola.

Izmjene su popravile Veležovu igru, pa tako Rođeni dolaze do izjednačenja u 81. minuti utakmice. Brandao je sjajno izigrao odbranu Radnika i proigrao Zajmovića, koji koristi situaciju jedan na jedan s golmanom i pogađa za 1:1.

U 89. minuti Velež ulazi u velike probleme zbog nesmotrenosti golmana Bogdanovića, koji je namjerno van kaznenog prostora igrao rukom. Dobio je crveni karton, a tada je na gol morao stati Samir Radovac, ali na sreću po Rođene, Radovac nije imao previše posla, pa je do kraja ostalo 1:1.

Rođenima je čini se u mislima samo četvrtak - i revanš susret protiv Elfsborga na Grbavici.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen