Dienstag, 31. August 2021

Na komšiluku

 


Pošto je drvo posađeno na samoj međi između dvije kuće, svoje grane pružalo preko komšijskog ulaza i vremenom ga prljalo, jedan Englez se odlučio na kuriozan zahvat.

Priroda nije stvar baš za svakoga. U drveću mnogi vide samo razlog za svađu. Između ostalog: lišće koje je padalo na uredno popločno tlo, ptice koje su odsjedale na granama i glasno cvrkutale, a onda obavljale svoj posao i prljale komšijski ulaz i parkirano auto.

Takav bezobrazluk nije dugo mogao trpiti jedan stanovnik engleskog grada Sheffielda. 25-godišnje stablo, koje je raslo skoro na samoj međi i pružalo grane preko ulaza u komšijinu kuću, proizvodilo je previše prljavštine i galame.

Godinu dana trajala je svađa sa vlasnikom drveta, ali bez rješenja, i na kraju, uz pomoć jednog majstora, prepolovio je krošnju stabla. Da li je time problem riješen?

Ptice i dalje cvrkuću na granama preostale polovine krošnje stabla, a iznad komšijskog ulaza zjapi rupa sa golim granama, u koju nezadovoljni komšija sad mora svakodnevno gledati.

A pošto je skurilna svađa dobila previše pažnje, turisti svakodnevno dolaze na ovo mjesto, i fotografišu prepolovljenu krošnju drveta. Vjerovatno svadljivac sada nema druge želje, osim cvrkutanja ptica.

(u desnom gornjem uglu, stanje prije akcije)

(view)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen