Sonntag, 29. August 2021

Velež bolji od Leotara





 

Velež – Leotar 2:1

Strijelci: Radovac 19′, Ovčina 26′ za Velež, Zec 54′ za Leotar

Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ovčina (od 90′ Peco), Radović, Pršeš (od 60′ Anđušić), Radovac, Salčin (od 63′ Ćosić), Vehabović (od 73′ Hasanović), Georgijević (od 60′ Cvijanović), Zubanović.

Leotar: Perišić, Milović, Milić, Sekulović, Nikolić (od 41′ Paranos), Ristić, Čolić, Đurić, Perišić M., Arsić, Zec (od 84′ Kolak).


Fudbaleri Veleža ostvarili su važnu pobjedu na svom terenu, savladavši Leotar sa 2:1.

Bila je ovo druga vezana pobjeda Rođenih u prvenstvu, s kojom su došli do petog mjesta.

Početak utakmice obilježila je bakljada domaćih navijača, zbog koje je susret na kratko bio prekinut, a onda je krenula dominacija igrača Veleža na terenu.

Igrala se 19. minuta, kada je Radovac iskoristio smušenost odbrane Leotara i, na asistenciju Vehabovića, pogodio za 1:0.


Već u 26. minuti, bilo je 2:0 za Rođene, a njihovu prednost je udvostručio Haris Ovčina, koji je odlično utrčao u šesnaesterac i poslao loptu iza leđa golmana Perišića.

Prilika je bilo da se poveća prednost, ali pokušaji Zubanovića, Georgijevića i Salčina nisu pronašli put do gola gostiju.

U drugom poluvremenu se jako brzo i neočekivano Leotar vraća u utakmicu. Napravili su gosti pritisak, te izveli dva kornera, a nakon drugog u 54. minuti nastaje velika gužva u petercu Veleža i potom Asim Zec zakucava loptu u mrežu domaćina za 2:1.

Primljeni gol je poremetio izabranike Feđe Dudića, koji su u nastavku pružili dosta slabiju partiju, ali se, na njihovu radost, rezultat nije mijenjao do kraja.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen