Sonntag, 29. August 2021

Iffland i Hunt pobjednici ovogodišnjeg Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

 Rhiannan Iffland pobjednica finalnog takmičenja skakačica u Mostaru
Rhiannan Iffland iz Australije je između 12 najboljih svjetskih skakačica izborila pobjedu u finalnom takmičenju Red Bull Cliff Divinga koji je šestu sezonu održan u Mostaru. Ovo je njena deseta pobjeda.

U borbi za titulu najbolje takmičilo se 12 skakačica vratolomnim skokovima u ledenu Neretvu sa platforme visoke 21 metar na Starom mostu u Mostaru.

Za drugo mjesto izborila se Adriana Jimenez iz Meksika dok je titulu treće najbolje skakačice Red Bull Cliff Divinga zaslužila Jessica Macaulary iz Kanade.


Gary Hunt pobjednik takmičenja skakača u MostaruGary Hunt iz Francuske između 13 najboljih svjetskih skakača izborio je pobjedu u finalnom takmičenju Red Bull Cliff Divinga koji je šestu sezonu održan u Mostaru.

U borbi za titulu najboljeg takmičilo se 13 skakača vratolomnim skokovima u ledenu Neretvu sa platforme visoke 27 metara na Sarom mostu u Mostaru.

Drugo mjesto zauzeo je Constantin Popovici (Rumunija) dok je titulu trećeg najboljeg skakača Red Bull Cliff Divinga izborio Nikita Fedotov (Rusija).

Takmičenje u gradu na Neretvi bilo je neizvjesno od samog početka pa do kraja, jer je svaki skok doslovno kod publike ledio krv u žilama, a tabela kroz prethodne tri serije skokova sa pozicijama najboljih neprestno se mijenjala kao i četvrta finalna serija koja je danas iznjedrila pobjednike takmičenja u Mostaru.

Svjetska cliff diving elita okupila je brojnu publiku na platou ispod Starog mosta u Mostaru, a putem medija bez sumnje milionski auditorij prati spektakl koji je na svojevrstan način već godinama jedan od vjernih ambasadora naše zemlje širom svijeta.

Takmičenje u Mostaru bilo je drugo u ovogodišnjem kalendaru Red Bull Cliff Diving svjetskog prvenstva, a nakon Mostara slijede takmičenja u Downpatrick Headu u Irskoj i Polignanu u Italiji.

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen