Mittwoch, 11. August 2021

“Planule” ulaznice za utakmicu Rođenih protiv Elfsborga


                                       

Karte za predstojeću revanš utakmicu trećeg pretkola UEFA-a Konferencijske lige između Veleža i Elfsborga, koja se igra četvrtak na Grbavici u Sarajevu, u Mostaru su rasprodate isti dan kad su i puštene.

Kako je za Fenu kazao predsjednik Skupštine FK Velež Almir Taso, taj klub je u ponedeljak u Mostaru pustio u prodaju 10.000 ulaznica koje su isti dan rasprodane, a osigurao je prodaju karata i u Sarajevu, na Ferhadiji, te je od jutros Sarajlijama na raspolaganju 1.300 ulaznica.

“Teško je opisati riječima kolika je euforija i ljubav navijača prema Veležu. Možda najbolje govori rečenica pok. prof. dr. Zdravka Grebe da je fudbal više od igre, a Velež više od fudbala. Euforija oko ovog kluba nije prisutna samo u Mostaru, nego i u regiji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, odakle svakodnevo dobijamo poruke podrške”,- kazao je Taso.

Po njegovim riječima, Velež je došao već do trećeg predkola i u slučaju da i njega prođu igrali bi play off za ulazak u  Konferencijsku ligu, a što znači puno s bodovnog sistema u UEFI.

“Tako bi naši predstavnici narednih godina mogli početi runde, ne od prvog nego već od drugog kola, gdje bi bili nosioci i imali olakšan put u naredno kolo takmičenja2,dodao je predsjednik Skupštine Veleža.

On napominje kako vlada velika trema među igračima.

“Kako među navijačima nego i među igračima vlada velika trema, ali se nadam da će je prebrodit uspješno i da će uz nas s tribina i gromoglasnu podršku izvojevati tako željenu pobjedu i donijeti radost Mostaru, BiH i regiji”, poručuje predsjednik Skupštine Veleža, koji ne sumnja u pobjedu i prolazak u play- offu Konferencijske lige.

Utakmica između Veleža i Elfsborga igra se na sarajevskoj Grbavici, a biće organizovan prevoz za Klub navijača Red Army iz Mostara.

Inače, cijena karte za utakmicu je 25 maraka za istočnu tribunu, 20 za sjevernu, i 15 za južnu tribinu.

(NovaSloboda.ba)


Prodano 11 300 ulaznica

FK Velež – IF Elfsborg

"Raja s tribina, ustvari, nikad nije ni otišla. Samo su tribine izmještene, proširene.

Od USA i Kanade, do Australije. Od vrha Skandinavije do rta Dobre Nade. Odakle, sve snažnije, dopire jeka davnog navijanja:

“Cr - ve- ni, cr – ve - ni, Ve - lež ži - vi u me - ni”...

Skandira raja iz Mostara, koju ista ljubav spaja...

A na jugu, Velež je ponovo prvi. Istina, među drugim. Narasta li to onaj Budući Mostarski Val?

Je li to odgovor na nezaboravno Mladenovo:

-O, zar je to moguće, ljudi moji?

U gradu koji se prepoznavao po Starom mostu, Neretvi, Aleksi Šantiću i Rođenim priloska oznaka za način nemoguće nema trajan značaj. Lijepa i prkosna riječ Mostaraca, nalik gradu kakav je bio kroz dugu i dostojanstvenu istoriju, nije uvijek bila prva.

Ali jeste posljednja ... "

Miso Maric

(Deni/facebook/20210811)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen