Sonntag, 15. August 2021

Otvoren konkurs za fotografiju “U Mostaru, ljeta 2021”

 


Centar za kulturu Mostar poziva sve koji se fotografijom bave amaterski da se prijave na fotografski konkurs pod nazivom “U Mostaru, ljeta 2021”.

“Osvrnite se oko sebe, uhvatite trenutak i zabilježite ga. Mogu to biti fotografije s usijanih mostarskih ulica, vesele gradske razglednice ili prizori s manifestacije Mostarsko ljeto 2021. Dočarajte atmosferu ljeta u Mostaru i pretvorite je u sličice našeg grada koje će biti i lako prepoznatljive”, saopšteno je iz mostarskog Centra za kulturu.

Što se tiče uslova za učešće na koonkursu, učesnici moraju biti građani Bosne i Hercegovine, u obzir dolaze samo fotografije nastale u Mostaru tokom ljeta 2021. godine, fotografije koje učesnici šalju trebaju biti autorske, svaki autor može poslati maksimalno dvije fotografije, a krajnji rok za prijem radova je 25. avgust.

Fotografije s prijavom treba poslati na e-mail adresu “umostaruljeta2021@gmail.com” s naznakom: Prijava za Foto konkurs “U Mostaru, ljeta 2021”. Sve prijave trebaju sadržavati ime i prezime autora, opis fotografije ako autor to smatra potrebnim, te kontakt autora (broj telefona, e-mail adresa), a na konkursu ne mogu učestvovati uposlenici Centra za kulturu, kao ni članovi njihove uže porodice.

Fotografije mogu biti urađene fotoaparatom ili mobilnim telefonom u adekvatnoj rezoluciji, te isključivo u digitalnoj formi u JPEG formatu. Maksimalna veličina fotografije može biti 5 MB, fotografije ne smiju imati vodeni žig i moraju biti minimalno 3.000 piksela po dužoj strani (300 DPI).

Prva nagrada iznosi 200, druga 150, a treća 100 maraka.

U Centru za kulturu na jesen će biti organizovana izložba, na kojoj će biti predstavljeni najzanimljiviji radovi pristigli na konkurs, stoji u saopštenju.

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen