Montag, 16. August 2021

Poraz Veleža od Slobode

 





FK Velež - FK Sloboda 0:2 (0:1)
Stadion: Rođeni
Sudija: Ermin Sivac - Zenica
Strijelci: 0:1 - Beganović (12), 0:2 - Maksimović (67)
Žuti kartoni: Kurtalić, Ramić (Sloboda)

FK Velež: Kačavenda, Zvonić, Zeljković, Ovčina, Georgijević (Zajmović 46.), Brandao, Dario (Radović 46.), Hasanović (Pršeš 62.), Vehabović (Anđušić 62.), Dejanović (Cvijanović 27.), Radovac.Trener: Feđa Dudić.

FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Devedžić, Čivić, A. Beganović, Dž. Beganović, Kurtalić (Veselinović 60.), Maksimović (Ramić 76.), Osmić (Mujagić 59.), Predragović (Husejinović 76.), Balić. Trener: Mladen Žižović.

U susretu 5. kola Premijer lige BiH Sloboda je u Mostaru pobijedila Velež rezultatom 2:0.

Gosti iz Tuzle poveli su u 27. minuti golom Dženisa Beganovića. Nakon primljenog gola fudbaleri Veleža opsjedali su gol Slobode, a u 67. minuti sijevnula je kontra gostiju, koju je za 2:0 realizovao Saša Maksimović.
Do kraja utakmice, uglavnom se igralo na polovini gostiju, ali Rođeni nisu uspjeli doći do počasnog gola.

Ranije u nedelju, Sarajevo je pobijedilo Radnik rezultatom 2:1, a u ponedeljak su na programu još dvije utakmice. Željezničar u Sarajevu dočekuje Rudar, a Borac u Banja Luci Zrinjski.

Nakon nekompletnog 5. kola na vrhu tabele su dvije tuzlanske ekipe, Sloboda je prva s 13 bodova, a Tuzla City drugi s 12.

(sport)


Šemsudin Hasić odstupio sa pozicije predsjednika Veleža

Nakon poraza od Slobode na domaćem terenu, za sve simpatere Veleža stigla je još jedna tužna vijest, jer je na zvaničnoj stranici kluba objavljeno da Šemsudin Hasić više nije predsjednik Veleža.

Jedan od najzaslužnijih ljudi za procvat i stabilnost u kluba u posljednjih nekoliko godina, odstupio je sa funkcije predsjdenika.

“Dragi prijatelji, sponzori i navijači FK Velež.

Poslije pet godina rada i strpljivog građenja kluba, došlo je vrijeme da se oprostim od svih vas i da zauzmem poziciju na mirnijem dijelu tribine, a da posao predsjednika prepustim nekom sa više energije.

Mom Veležu želim poštenu borbu u budućnosti, pa neka završi gdje ga ona odnese”, saopšteno je iz Veleža.

(fkvelež)


Puna podrška Rođenim

Kriza je tu. Traje. Donekle je bila i očekivana. Je li došlo do zasićenja kod igrača, jesu li im glave ostale još vruće od odličnih nastupa u Evropi ili je nešto sasvim treće pokazat će vrijeme koje je pred nama. Sada je najvažnije ostati pribran i smiren, zbiti redove i posložiti kockice i krenut će to na bolje. Krize dođu i prođu, baš kao što dobre serije traju i prekinu se. Sloboda je iskoristila nokdaun u kojem se nalazi Velež i zasluženo nosi bodove u Tuzlu. Veležu treba jedna utakmica, samo jedna da proradi i uhvati ritam. A doći će i taj meč. Puna podrška stručnom štabu na čelu sa Feđa Dudić. Momci su se jednostavno emotivno ispraznili i pod hitno im je potreban restart. Rođeni će se opet vratiti u svoj prepoznatljivi ritam. Treba ovo malo otrpiti i osaburiti... Sve će to ponovo biti na svom mjestu...

(NerminBise/facebook/20210816)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen