Donnerstag, 26. August 2021

Mostar domaćin Evropskog prvenstva u bodybuildingu i fitnessu

 

Mostar i Bosna i Hercegovina bit će 4. septembra biti centar bodybuildinga u Europi.

Naime, grad na Neretvi 4. septembra prvi put u svojoj historiji bit će domaćin Evropskog prvenstva u bodybuildingu i fitnessu.

Glavni "krivac" za održavanje ovog velikog sportskog događaja u našoj zemlji je Elma Škaljić iz bodybuilding kluba "Mo klub" iz Mostara, koja je pod zastavom BiH prvi put u historiji u našu zemlju donijela svjetsko zlato u profesionalnom bodybuildingu i fitnessu.


"Ponosna sam što će Mostar i BiH biti domaćini jednog ovako bitnog sportskog takmičenja. Već sada smo spremni za najveći sportski događaj u BiH u 2021. godini. U sportsko rekreativnom centru "Midhat Hujdur Hujka" 4. septembra očekujemo učešće stotinjak najboljih bodybuildera iz cijelog svijeta. Tačan broj učesnika još se ne zna, jer se kandidati mogu prijavljivati sve do 8 sati na dan takmičenja. Amatersko prvenstvo je za predstavnike iz Europe, a na profesionalnom takmičenju pravo učešća imaju učesnici iz cijelog svijeta. Evropsko prvenstvo u bodybuildingu i fitnessu trebalo je biti održano prošle godine, ali je zbog koronavirusa prolongirano za 2021.", kaže svjetska šampionka u profesionalnoj ligi i predsjednica IBFF Federacije za BiH Elma Škaljić.

Amel Bajgorić, direktor takmičenja u bodybuildingu i fitnessu, ističe veliku podršku Sportskog saveza Grada Mostara i ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog Kantona.

"Imamo veliku podršku ovih institucija, a sigurno da su za to zaslužni Senad Kevelj, Rašid Hadžović, Salem Marić, Edin Mušić... Imamo i obećanja s drugih nivoa vlasti i nadamo se da neće ostati na tome, jer je ovo veliki sportski događaj. Nemamo svaki dan evropsko prvenstvo u našoj zemlji i svi se moraju uključiti i dati svoju podršku. Mi predstavljamo ne samo Mostar nego cijelu BiH", kaže Bajgorić.

IBFF Evropsko prvenstvo bit će održano u Mostaru 4. septembra. Amateri će se moći takmičiti u više kategorija, ali maksimalno tri, dok će profesionalni sportisi učestvovati samo u jednoj kategoriji.

(klix)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen