Montag, 23. August 2021

Povratak Rođenih

 
(sportsport)



NK Široki Brijeg - FK Velež 0:1

Stadion: Pecara

Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo)

Strijelci: 0-1 Zvonić 35'

Žuti kartoni: Brekalo, Paponja (Široki Brijeg), Ovčina, Hasanović, Georgijević, Radovac, Zeljković (Velež)

NK Široki Brijeg: Miškić, Obšivač, Grgić (Mašić 63.), Jurilj, Paponja (Llanos 81.), Brekalo, Begić, Jurić, Musa, Ikić (Ćavar 43.), Vujinović (Kolega 63.). Trener Jure Ivanković.

FK Velež: Bogdanović, Radović, Zvonić, Zeljković, Ovčina, Georgijević (Peco 77.), Hasanović (Pršeš 70.), Vehabović (Anđušić 70.), Salčin (Zubanović 77.), Džanković (Brandao 24.), Radovac. Trener: Feđa Dudić.


Povratak na pobjednički kolosjek za Rođene

U okviru šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Pecara odigrana je utakmica između NK Široki Brijeg i FK Velež. Konačan rezultat utakmice glasio je 1:0 u korist Rođenih.

Prva prilika na utakmici desila se u 12. minuti susreta kada je šutirao Haris Ovčina, ali je Miškić odlično odbranio njegov udarac. U nastavku utakmice Rođeni su imali blagu incijativu, ali pogodaka nije bilo sve do 35. minute.

U već pomenutoj 35. minuti nakon centaršuta Ede Vehabovića mrežu Širokog Brijega glavom je zatresao Denis Zvonić i tako doveo Rođene u prednost. Do kraja prvog poluvremena nije bilo nikakvih prilika, te je ostala minimalna prednost za goste.

U nastavku utakmice ponovo Rođeni bolje otvaraju susret, tako u 52. minuti udarac je oprobao i Hasanović, ali je Miškić dobro odbranio. Osam minuta kasnije ponovo je bilo opasno pred golom Širokog, ovoga puta loptu je ubacio Radović, a Brandao iz voleja poslao loptu pored gola.

Igrala se 67. minuta utakmice kada je Široki Brijeg zaprijetio preko Begića, ali je Bogdanović napravio fantastičnu intervenciju. Ponovo je Velež zaprijetio u 74. minuti, a ovoga puta Georgijević nije bio precizan, pa je Miškić ponovo odbranio. Mogao je Velež riješiti susret u 87. minuti utakmice kada je Anđušić šutirao, ali je ipak pogodio samo stativu. Samo minutu kasnije zicer je propustio i Faris Zubanović.

(sport)


Večeras se Velež vratio u ritam. Opet su igrači koje predvodi Feđa Dudić igrali svoju prepoznatljivu igru iz prošlog prvenstva. Šutirali su preko 20 puta prema golu, a defanzivno su uspjeli neutralisati protivnika tako da trijumf Rođenih nije dolazio u pitanje. Pobjeda je morala biti i uvjerljivija, posebno nakon Zubanovićeve situacije jedan na jedan ili šuta Anđušića kada je stativa spriječila gol, a u drugom navratu i golman Širokog Brijega. Kapiten Denis Zvonić postigao je prelijep pogodak glavom nakon što ga je kao na tacni loptom poslužio Vehabović. Iz više razloga je ova pobjeda važna, između ostalog i zbog onih koji su počeli sumnjati u igrače Veleža. Valjda su sada shvatili da je to bio samo loš period kroz koji je neminovno da će prolaziti svi klubovi. Taj loš period Velež je preživio. Od kritikovanja i napadanja nema ništa. Samo zajedno i jako uz veliko povjerenje koje mora postojati.

(Nermin Bise)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen