Montag, 23. August 2021

U prvi razred krenulo 15 parova blizanaca

 

Škotska: 15 parova blizanaca kreće u školu u Inverclydeu
Školski učitelji u Inverclydeu u Škotskoj, ove će sedmice biti suočeni sa dvostrukim problemima. Naime 15 pari blizanaca, ukupno 30 učenika, upisano je u prvi razred tamnošnje osnovne škole.
Inverclyde će tako dočekati drugi najveći rekord u broju blizanaca.
Nedelju dana prije nego što su prvi put krenuli u školu, 13 parova se sastalo u osnovnoj školi Svete Marije u Greenocku kako bi pokazali svoje nove uniforme pred novinarima i ponosnim roditeljima.
Direktor Martin Brennan kaže: "Kao bivši učitelj, polazak u školu uvijek je uzbudljivo vrijeme za učenike, roditelje i učitelje. Ali ove godine to ima veći značaj nakon poremećaja uzrokovanih pandemijom koronavirusa u posljednjih 18 mjeseci. Želim svoj djeci - i naravno našem obrazovnom kadru sve najbolje za početak nove školske godine."

Ovo područje je inaču poznato po ražanju blizanaca u mnogim familijama
Ovogodišnjih ukupno 15 parova blizanaca je tako nadmašilo lanjski početak školske godine, kada je samo devet parova blizanaca započelo u P1 odjeljenju nazvanom "Twinverclyde".
Rekord je postavljen 2015. godine, sa dvostruko višim brojem, ukupno 19 parova.
Roditelj Joe Mcallister, čiji su se blizanci 18. augusta prvi put uputili u osnovnu školu u Gourock, rekao je da je uzbuđen što će djeca konačno početi sa školom, jer će za nji to "biti jako dobro".
Blizanci Eloise i Charlie su rekli da se raduju "susretu s prijateljima" i igranju fudbala.

(bams)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen