Sonntag, 1. August 2021

Ništa od šišanja igrača, u igri je nova ideja

 Euforija vrlo često zna izazvati kontra efekat. Svjesni su toga u Veležu. Izbačen je AEK, napravljena je senzacija, ali vremena za šetanje po oblacima nema jer uvijek je sigurnije kad se osjeti tlo pod nogama.

Nakon što su stigli do najveće pobjede u karijeri, istina ostvarene nakon skoro tri sata velike borbe u dvomeču protiv AEK-a igrači Veleža se okreću obavezama u Premijer ligi.

Naredni protivnik je Rudar Prijedor. Povratnik u elitni rang bh. fudbala će na stadionu Rođeni gostovati u ponedjeljak. Početak meča je zakazan za 20 sati.

Na prvom od dva treninga pred susret s popularnim Rudarima atmosfera u ekipi Veleža je identična onoj kao i svih proteklih mjeseci. Šale i zezancija među igračima sve dok se ne čuje pištaljka kondicionog trenera Jasmina Trnovca kada se počinje pokazivati maskimalni fokus na ono što slijedi.

Odmah na početku bilo je neobično vidjeti načelovo ošišane članove stručnog štaba Mostaraca. Sluteći po raspoloženju i opuštenoj atmosferi reklo bi se ništa strašno.

I dok je stručni štab obavio svoj dio obećanja, odnosno ošišao se na ćelavo, igrači su još uvijek u dilemi. Kako smo uspjeli saznati za sada od šišanja nema ništa, u igri je druga opcija.

Naime, postoji mogućnost da se igrači umjesto šišanja odluče za farbanje kose u identičnu boju. Vidno raspoloženi sa širokim osmijehom na licu igrači su nam poručili da je zaista velika dvojba šta uraditi.

Interni pakt je da sve bude dogovoreno do sutra, a novi imidž bi promociju trebao imati tokom ligaškog meča protiv Prijedorčana.

Kako je odigrano samo jedno kolo nema suspendovanih igrača, a ono što posebno raduje ni povrijeđenih. Iako su u Atini odigrali napornih i zahtjevnih 130 minuta za sada nema posljedica što svakako može radovati Feđu Dudića.

U odnosu na meč sa AEK-om svakako će biti određenih promjena u sastavu prvenstvno zbog pravila o zaštićenom godištu pa će u startnoj postavi morati zaigrati dva igrača mlađa u startnih 11.

Velež je u prvom kolu sa sigurnih 2:0 pobijedio Posušje, susret drugog kola protiv Zrinjskog je odgođen i traži se novi termin. Na drugoj strani, Rudari su izgubili od Slobode te osvojili vrijedan bod protiv Širokog Brijega.

Treba napomenuti da su trening prvotimaca s tribina gledale dvije legende Veleža, Enver Marić i Džemal Hadžiabdić što je jasan pokazatelj da je u gradu na Neretvi crveno opet u modi.

(sportsport/20210801)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen