Mittwoch, 18. August 2021

“Sevdahom kroz Bosnu i Hercegovinu”, 18. augusta 2021. u Blagaju

 



Narodni orkestar“ Mostar i Kulturni centar Blagaj organizuju koncert “Sevdahom kroz Hercegovinu”

„Narodni orkestar“ Mostar u saradnji sa Kulturnim centrom Blagaj u srijedu 18. 8. 2021. godine organizuje svoj prvi samostalni koncert pod nazivom „Sevdahom kroz Hercegovinu“ u sklopu Kulturnog ljeta u Blagaju.

Koncert će biti održan na igralištu Osnovne škole “Blagaj” u 21 sat.

Cijena ulaznice 3 KM uz obavezno pridržavanje epidemioloških mjera.

Inače, Narodni orkestar Mostar je formiran na adresi Centra za kulturu Mostar ove godine.

Narodni orkestar Mostar su formirali muzičari i pjevači grada Mostara koji su dobro poznati kako na ovim prostorima tako i šire, a kao ideja prije svega očuvanja i njegovanja naše tradicionalne narodne muzike. Pod tim podrazumjevaju na prvom mjestu sevdalinku pa tako i njihov prvi koncert je prije svega koncert sevdaha.

“Ideja je da obuhvatimo kroz razne projekte i druge stilove muzike od starogradske, šlagera dalje do narodne muzike i ostalih balkanskih naroda. Orkestar pored stalne ekipe muzičara, kao naši stalni članovi čine istaknuti pjevači sa ovih grada Mostara.

Adnan Jakupović, Salem Sihirlić, Anel Čorda, Dino Memić, Hamza Šantić i dr. Naš cilj je prije svega da očuvamo sevdalinku i narodnu muziku u izvornom i orginalnom izvodjenju i da obogatimo jedan kulturni sadržaj na ovim prostorima kroz razne projekte

a sigurni smo da je publika željna ovakvih projekata tako da u narednom periodu očekujete od nas još dosta nekih noviteta i koncertnih aktivnosti”, saopćili su iz Narodnog orkestra Mostar.

Svi ste pozvani da zajedno zapjevamo najljepše sevdalinke, poručili su organizatori.

(mostarski ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen