Montag, 18. März 2024

Velež prekinuo rezultatski post i vratio se na treće mjesto

 









Velež - Igman 2:0 (2:0)

Stadion Rođeni.

Sudija: Dragan Petrović (Banja Luka)

Žuti kartoni: Lohan (Velež), Džanković, Bešagić, Kenan Hebibović (Igman)

Strijelci: 1:0 Haskić (12′), 2:0 Hrkać (35′)

Velež: Hadžikić, Oreč, Halilović Dino (od 89′ Mlinarić), Hrkać, Suljić, Lohan (od 64′ Pršeš), Šikalo, Haskić (od 77′ Džafić), Halilović Emir (od 64′ Šturm), Vehabović (od 74′ Peco), Gholami.

Igman: Ćeman, Mešinović (od 63′ Piriž), Baešagić, Hebibović Anel (od 63′ Mešić), Ahmetović )od 74′ Brekalo), Čubrilo, Hebibović Kenan, Dupovac, Buturović, Džanković (od 85′ Džumhur), Janketić.


Velež je prekinuo rezultatski post i sasvim zasluženo pobijedio je Igman i ponovo se vratio na treće mjesto tabele. Uz nova tri boda, večerašnja utakmica ostaće upamćena i po debiju iranskog internacionalca Gholamija u crvenom dresu.

Pod imperativom pobjede, nakon šest utakmice bez pobjede i samo četiri postignuta gola, započeli su fudbaleri Veleža večerašnji susret protiv Igmana.

Nakon početne inicijative gostiju, prva ozbiljnija akcija Veleža u 12. minuti donijela je veliku radost domaćim navijačima. Verhabović je odlično centrirao, Šikalo je glavom šutirao i pogodio desnu stativu, na gol liniji na loptu je natrčao Haskić i zatresao mrežu Ćemana – 1:0.

Gosti su ozbilnije zaprijetili u 20. minuti, kada je Džanković odlično šutirao, a Hadžikić izbacio loptu u korner.

Potom je dva puta zaprijetio Vehabović, čiji udarci zamalo odlaze pored stative.

U 28. minuti dosuđen je slobodan udarac za Velež, koga je izveo Hrkać, a lopta je zamalo otišla iznad prečke.

Ipak, u 35. minuti, odlični Hrkać upisao se u strijelce. Poslije jednog centaršuta, Hrkać je sa 20 metara poslao loptu u malu mrežicu – 2:0.

Posljednju priliku u prom poluvremenu imao je Suljić u 39. minuti, ali je njegov udarac blokirao Dupovac i lopta je završila u korneru.

Velež je i u drugom nastavku imao potpunu inicijativu, stvoreno je nekoliko prilika, ali nije došlo do promjene rezultata.

Najbolja prilika viđena je u 57. minuti, kada je Šikalo šutirao lijevom nogom, a Ćeman sjajno intervenisao i spasio siguran gol.

U 88. minuti, sudija Petrović svirao je penal za Velež, ali je promijenio odluku nakon intervencije svog pomoćnika, koji je signalizirao ofsajd Džafića.

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen