Dienstag, 12. März 2024

Nastavlja se kriza, Veleža i Tuzla City podijelili bodove

 












Velež – Tuzla City 1:1


Stadion Rođeni.

Sudija: Antonio Tomić (Kreševo).

Žuti kartoni: Domić, Suljić (V), Đorđe Ćosić, Osmić, Nikić, Lolić (TC)

Strijelci: 1:0 Ćaić (32. sekunda), 1:1 Pantelić (26′)

Velež: Hadžikić, Oreč, Hrkač, Domić, Šturm, Čaić (od 60′ Kuko), Pršeš, Peco (od 46′ Suljić, D. Halilović (od 70′ Lucio), Vehabović (od 85′ Mlinarić), Haskić (od 60′ Džafić).

Tuzla City: Lolić, Nikić, Delimeđac (od 79′ Ordagić), Šukilović, Ćosić, Karjašević, Sušić (od 79′ Hadžić), Osmić, Kobiljar, Mehanović (od 84′ Mašović), Panteli (od 88′ Garčević).


Nastavlja se serija slabih igara i rezultata Veleža, koji i poslije pete utakmice na zna za pobjedu. Tuzla City, u grčevitoj borbi za opstanak, zasluženo kući nosi bod.

Poslije serije loših igara, Velež je dobro započeo utakmicu protiv Tuzla Cityja, ali su gosti preokrenuli igru i malo je nedostajalo da vode u prvom poluvremenu.

Velež je došao u vođstvo već u 32. sekundi utakmice. Akciju je započeo Hrkač, loptu je prihvatio Haskić i poslao je pred gol. Na loptu je natrčao Ćać i poslao je iza leđa nemoćnog Lolića – 1:0.

Ponovo su domaći zaprijetili u 14. minuti, kada je Haskić centrirao, a u šesnaestercu gostiju nije bilo niko od domaćih igrača.

Od tada, gosti igraju sve bolje, u nekoliko navrata prijete Hadžikiću, a u 23. minuti postigli su gol, koji je poništen zbog ofsajda.

Bolju igru, gosti su krunisali izjednačujućim golom u 26. minuti. Poslije nepotrebnog faula Šturma, slobodan udarac za goste izveo je Mehanović, koji je uputio odličan centaršut, a Đorđe Pantelić glavom zatresao mrežu Veleža – 1:1.

Novu priliku za gol imali su gosti u 28. minuti, kada je Mehanović šutirao glavom, a Hadžikić krajnjim naporom odbranio.

U 41. minuti, šansa za Velež. Vehabović je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, a lopta je zamalo otišla iznad prečke.Domaći su u 48. minuti, bili u prilici da postignu gol, ali se Dino Halilović nije snašao poslije dobrog udarca Domića.

Uzvratili su gosti, šut Pantelića zamalo je otišao pored desne stative.

Pršeš je u 60. minuti oštro šutirao, lopta je fijuknula iznad prečke, a četiri minuta kasnije Hrkač sa 5 metara ne uspijeva da zatrese mrežu.

Sjajnu priliku propustio je Džafić da pretvori u gol u 69. minuti, a do kraja utakmice, Rođeni su pokušavali da dođu do pobjede, ali je odbrana Tuzlaka, na čelu sa golmanom Lolićem, uspijevala da na vrijeme otklanja opasnost.

Posljednju šansu imao je Džafić u 91. minuti, ali je i ovoga puta bio neprecizan.

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen