Freitag, 15. März 2024

Izložba „Mostar Eko grad – Čuvari i čuvarice budućnosti“

 


U okviru projekta „Mostar – Prostori koji pokreću“ u petak, 15. marta, u Centru za kulturu Mostar s početkom u 12 sati bit će otvorena izložba radova i instalacije koje su izradili učenici 22 osnovne škole s područja Mostara.

Kroz ovu aktivnost organizatori želi potaknuti školarce na kreativnost i stvaranje novih ideja, pa će tako mostarske učenice i učenici predstaviti svoje radove izrađene od materijala kao što su boce, čepovi, vrećice, stiropor, drvo i papir.

Time se želi podići svijest građana i građanki Mostara o važnosti recikliranja i pronalaženja svrhe stvarima koje u većini slučajeva završe na smeću, saopćeno je iz Udruženja građana „Nešto više“.

Također, društveno odgovorne kompanije kao što su Ekopak, JP Komunalno i Alba, toga će dana održati kratke prezentacije i predstaviti svoj rad i usluge, ali i načine kako da kao pojedinci i zajednica radimo na smanjenju otpada na našim ulicama i domaćinstvima.

Nosilac ove aktivnosti je Udruženje građana „Nešto više“, a realizira se u okviru projekta „Mostar – Prostori koji pokreću“, koji je podržan sredstvima Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

(Mostarski.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen